Verdens bedste pastaret: pasta i hvidvinssauce med frisk basilikum

IMG_7047

Pastaretter kan bare noget særligt: de kan være cremede, lette og stadig lidt tunge, smukke og stadig lidt rodet og så kan de altså ofte indeholde en himmelsk kombination af frisk grønt, friske krydderurter og ost – og så kan det jo bare ikke gå galt.

IMG_7038

Stenalderkost, low-carb og “den hvide død” til trods må jeg nu erkende at jeg knuselsker pasta og vil simpelthen ikke undvære den i min madplan – om end hyppighed og mængde kan reguleres lidt strammere.

IMG_7039

Til denne ret brugte jeg en smuk, sort pasta – den giver bare retten et helt andet æstetisk udtryk. Umiddelbart er der dog ikke stor smagsforskel da den farvende ingrediens ikke bringer meget med – det er dog stadig sjovt: sort pasta er farvet af blæksprutteblæk (derfor vil den også ofte optræde i pastaretter med fisk, men den smager dog ikke “fisket”).

IMG_7042

Retten her er bleg på utrolig mange måder, men lad dig ikke skræmme – det er verdens bedste pastaret – bum. Uha, jeg tror den skal nydes igen snart. Med sådanne simple pastaretter skal man altid regne lidt større portioner pr mand – jeg lavede dog en lille let mangosalat “on the side” der var et sødt, friskt og sprødt indslag i en lækker madoplevelse.

IMG_7043

Måske glemte jeg også at nævne hvor nem den er? Så bliver det ikke bedre!

Til denne underskønne, cremede vidunderret brugte jeg (2 pers.):

 • 250 g. frisk pasta
 • 2 kyllingefileter
 • 1 dl hvidvin (hellere til den tørre end den søde side)
 • 1 fed hvidløg
 • 2 ½ dl piskefløde
 • 1 bdt. Frisk basilikum
 • 1 løg
 • 50 g parmesanost
 • 2 spsk olie

IMG_7050

Skær kyllingen i strimler og løget i fine både. På en pande steges løgene i den varme olie til de er glasklare. Tilsæt kyllingen og steg det til det har taget farve, ca. 3 min. Pres hvidløget ud på panden, tilsæt hvidvin og fløde og lad det simre til saucen tykner godt ind. Kog pastaen i let saltet vand og lad den dryppe godt af i et dørslag. Tilsæt revet parmesan og hakket basilikum til saucen og smag den til inden pastaen vendes i – voila!

IMG_7054

Tænk sig, nu blev det lige pludselig påskeferie – altså også for kæresten. Vejret er godt nok ikke til de typiske påskeaktiviteter såsom udplantning og såning, men jeg har da ambition om at nå en smule af det. Ellers er der planlagt lidt fælles bikefit med kæresten og i går var jeg til spilleaften med veninder – aldrig har jeg grint så meget, gæt og grimasser er jo helt undervurderet. Nåerh .. og så skal der jo nok også tulles lidt i køkkenet J Med solskinnets varme og udsigten til P3 Guld kan det kun gå godt.

IMG_7044

IMG_7047

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

 1. Den her var et STORT hit hos min kæreste og i morgen får min mor lov til at smage. Tak! Pasta er en guddommelig opfindelse.

 2. Ville man kunne lave retten dagen i forvejen? Får fødselsdagsgæster, og har ikke alverden af tid til madlavning pga. påskefrokost om dagen 🙂

Fantastisk med en kommentar!