En hæklet babyhue med kvast

IMG_7026

Ja sådan en lille yndig én er hoppet af min pind – jeg synes i hvert fald den er utrolig nuttet, måske er det størrelsen? Huen er fuldstændig improviseret og er et resultat af øjemål og sjussementer, jeg måtte dog Google mig frem til gennemsnitsomkredsen på et lille hoved (man får ubevidst samlet benene når man læser den slags) og da den var på 35 cm lagde jeg en smule oveni.

IMG_7024

Jeg har nemlig ikke nogen baby på vej, og egentlig ville jeg heller ikke være glad for at bruge den sådan fast – siden huen nu altså sikkerhedsmæssigt for lang. Deri mod skal huen bruges til en særlig ting – nemlig babybilleder! En bekendt jeg i sin tid mødte på pædagogseminariet er godt i gang med at starte en fremtid som fotograf (og en dygtig én af slagsen – se bare her!) og skal i den anledning også have erfaring med/eksperimentere med babybilleder. Derfor har jeg lovet at hækle et par “gadgets” til billederne – puha jeg tror aldrig jeg har hæklet så meget på så kort tid!

IMG_7028

Huen er lavet i halve stangmasker, 2 nøgler bomuld i naturlige farver og med musetakker som blondekant. Som sagt er huen lavet i fri hånd, men jeg overvejer da om pinsen evt. skal bruges på at lave en opskrift herpå?

IMG_7022

Faktisk er jeg ved at lure på at få renskrevet min første opskrift – men det er lidt intimiderende med alle de dygtige mennesker derude og risikoen for at lave fejl .. Nå, men huen er jeg egentlig ret glad for, da det var min første hue og min første kvast – ja kvasten klippede jeg såmænd til på et personalemøde (godt mine kolleger er så fokuserede på læringsstile – så må man godt fedte med håndarbejde mens man lytter 😉 )

IMG_7020

Men en anden ting er: har du set bloggens nye make-up? Det er et forsøg på at få hastigheden lidt op og at få en overskuelig opskriftsoversigt – det er dog en proces der tager tid og det hele er ikke færdigt, men jeg (læs: kæresten) knokler på livet løs for at få det på plads. Derudover er der kommet flere billeder og mere “dynamik” .. Hvad synes I? ..

IMG_7025

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer

 1. Så lige din fine hue, kunne virkelig godt tænke mig en opskrift, den er bare så fin 🙂

  • Hej Louise,
   Tusind tak – den er meget højt på prioriteringslisten da jeg også fornemmer at mange gerne vil bruge den til billeder 🙂

 2. Hejsa! Efterlyser virkelig en opskrift til denne fine hue 😀 Har en veninde der skal føde om ikke ret længe og vil så gerne have en til nogle billeder.

  • Hej Majbritt,
   Jeg har endnu ikke nedskrevet opskriften – huen er nemlig blot gjort i “frihånd”. Har du akut brug for at hækle den kan du enten prøve dig frem eller kigge på efter et mønster (pattern) der passer dit behov 🙂

 3. Hej hvor er det fine ting du har
  Jeg ville rigtig gerne eje opskriften på den store ugle men kan ikke engelsk
  Så hjælp

  • Hej Helle,
   af hensyn til copyright kan jeg ikke lave dig en dansk oversættelse – men jeg kan love dig at den er uhyre simpel og hvis du blot forstår de forskellige løkker i engelsk forkortelse vil jeg mene du kan lave den. Ellers mener jeg hendes ene bog er udkommet på tysk hvis det kan hjælpe dig 🙂

 4. Halløj
  Nej en FED blog du har! Som nybegynder indenfor hækleverdenen, må jeg virkelig sige at du inspirere mig ;-). Glæder mig til en opskrift så min datter på 5 måneder ikke skal fryse om ørerne hertil vinter.

  Mvh Kristina

  • Hej Kristina, tusind tak for dine søde ord! jeg har flere gange forsøgt at tilrettelægge en nem opskrift men det synes at drille mig lidt. Jeg vil anbefale dig Ravelry.com hvis du gerne vil i gang 🙂

 5. skøn hue, kan du fortælle om hvilken ende du startede i ? og hvor mange masker startedede du med? jeg kan ud fra billedet selv lave en, men vil gerne lige vide hvor du startede 🙂

Fantastisk med en kommentar!