Pistacieis med snyd

IMG_4989

Lad mig allerførst understrege vigtigheden af at tage billederne hurtigt muligt når først isen er skænket – lesson learned, men forestil jer det en anelse mere frossent 😉

IMG_4957

IMG_4960

Jep, en ekstra topping i isen 😉 Faktisk bundede det hele i at jeg var faldet over en pose pistaciemasse fra Odense og gerne ville anvende den til en dessert da vi skulle have gæster. Med kærestens ønske om at få is måtte jeg pakke min kreativitet lidt væk og i stedet lade ham bestemme menuen for en gangs skyld – så pistacieis blev det.

IMG_4961

Man kunne sagtens have blendet/hakket nogle usaltede pistacienødder i isen, men travlhed endte med at blive den der afgjorde det – så ikke i denne runde.

IMG_4962

Isen blev rigtig lækker, cremet og mad masser af smag og ganske få krystaller – men: den smager altså af snyd så det skal man kunne lide. Lad mig starte med en lille hemmelighed: jeg er blevet forelsket i sodavandsis de sidste år, men skal jeg købe en flødeis foretrækker jeg en marcipan/chokolade – der er nemlig ofte (i de billige) en grøn pistaciemasse jeg kan sidde og fiske efter.

IMG_4991

Denne grønne masse må næsten være identisk med Odenses. Smagen er altså ikke udpræget af pistacie, faktisk synes jeg det ligger ret langt fra hvis man har smagt hjemmelavet kvalitetsis med pistacie, det smager tvært i mod mere af marcipan og sød konfekt. Lækkert om end titlen er lidt misvisende. Jeg må tilstå jeg syntes den smagte ret godt; den grønne farve, den cremede konsistens og den udprægede marcipan smag gjorde det til en hurtig løsning jeg ikke vil fornægte i en snæver vending.

IMG_4992

Opskriften på den lækre pistacie(marcipan)is lyder således:

  • 5 past. Æggeblommer
  • 5 dl piskefløde
  • 200 g pistaciemasse (Odense)
  • 1 spsk. Flormelis

Pisk æggeblommerne med flormelis til en luftig æggesnaps. Vend pistaciemassen i. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen. Hæld isen i beholderen og rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Bum færdig J

IMG_4990

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!