Opskrift: Hæklet Tophat

IMG_6861

Denne lille søde sag er skøn på hovedet af et lille vidunder J den er ikke funktionel, ej heller skabt til at sidde der i evigheder men den er bare TOP-nuttet til et lille sæt fint tøj eller til nogle søde babyfotos. Denne tophat er sendt til fotograf Heidi Lippert, en utrolig dygtig pige jeg havde fornøjelsen af at dele 1 år på seminariet med indtil hun opdagede at hun ikke skulle være pædagog – og selvfølgelig skulle hun da ikke det, for prøv lige at se talentet derinde! Hun mangler faktisk spædbørn/babyer lige nu så har du nogen i tankerne kan du slå til !

IMG_6835

 

IMG_6852

Tilbage til tophatten så fandt jeg opskriften gratis inde på Ravelry, og selve tophatten tog mig en aften at lave – den er hurtig lavet og kræver få ting og få teknikker. Båndende rundt om tager kort tid, og skal de være permanente kan man jo blot hækle dem som jeg har hæklet armbåndet – og så trække det over inden hatten fyldes.

IMG_6851

IMG_6855

Hatten her skulle dog passe til både drenge og piger, små hoveder og større hoveder – så jeg måtte lade alle bånd og elastikker være fleksible.

IMG_6856

IMG_6860

Kvinden bag opskriften har lavet en fin lille billedguide til opskriften hvis der er usikkerhed på den, så derfor er jeg hoppet let og elegant over dette – jeg har nemlig haft spejlrefleksen til rensning og det føles som et voldsomt tilbageskridt at tage billeder med det almindelige kamera i denne uge!

IMG_6847

Opskriften stort set identisk med originalopskriften, om end jeg muligvis formulerer nogle ting anderledes i min oversættelse til dansk J

IMG_6844

Til opskriften:     brug altid en maskemarkør og sæt den i første maske der laves i hver runde – så har du altid et overblik over rundens afslutning.

    I denne opskrift hækles der både i forreste og bagerste tråd på nær der skrives andet J

    Jeg har brugt garnet Drops Paris, en håndfuld bamsefyld, 30 cm elastik og hæklenål 3,5

TopHat:

Start med at hækle to kædemasker, herefter hækles i 2. maske fra nålen (=magisk ring)

1. runde:    Hækl 6 fm, slut med en km i første m (6).

2. runde:    Start med 1 km. Hækl 2 fm i hver m, slut med km i første m (12).

3. runde:    Start med 1 km.* Hækl 2 fm i næste m, derefter 1 fm i næste m*. Gentag * runden ud og slut med km i første m (18).

4. runde:    Start med 1 km. *Hækl 2 fm i næste m, derefter 1 fm i næste 2 m*. Gentag * runden ud og slut med km i første m (24).

5. runde:    Start med 1 km. * Hækl 2 fm i næste m, derefter 1 fm i næste 3 m*. Gentag * runden ud og slut med km i første m (30).

Nu påbegyndes hattens side

6. runde:    Start med 1 km. Hækl 1 fm i m runden ud – arbejd i bagerste tråd i denne runde så der nu hækles ned ad siden på hatten (30).

7. runde:    Start med 1 km. *Hækl første 2 m sammen, derefter 1 fm i næste 8 m*. Gentag * runden ud og slut med en km i første m (27).

8. runde:    Start med 1 km. Hækl 1 fm i hver m runden og slut med en km i første m (27).

9. runde:    Start med 1 km. *Hækl første 2 m sammen, derefter 1 fm i næste 7 m*. Gentag * runden ud og slut med en km i første m (24).

10. runde:    Start med 1 km. Hækl 1 fm i hver m runden og slut med en km i første m (24).

11. runde:     Start med 1 km. *Hækl første 2 m sammen, derefter 1 fm i næste 6 m*. Gentag * runden ud og slut med en km i første m (21).

12. runde:    Start med 1 km. Hækl 1 fm i hver m runden og slut med en km i første m (21).

13. runde:     Start med 1 km. *Hækl første 2 m sammen, derefter 1 fm i næste 5 m*. Gentag * runden ud og slut med en km i første m (18).

14. runde:    Start med 1 km. Hækl 1 fm i hver m runden og slut med en km i første m (18).

15. runde:     Start med 1 km. *Hækl første 2 m sammen, derefter 1 fm i næste 4 m*. Gentag * runden ud og slut med en km i første m (15).

Nu påbegyndes hattens skygge

16. runde:    Start med 1 km. *Hækl 2 fm i næste m, hækl derefter 1 fm i næste 2 m*. Gentag* runden ud og slut med en km i første m (20).

17. runde:    Start med 1 km. *Hækl 2 fm i næste m, hækl derefter 1 fm i næste 3 m*. Gentag* runden ud og slut med en km i første m (25).

18. runde:    Start med 1 km. *Hækl 2 fm i næste m, hækl derefter 1 fm i næste 4 m*. Gentag* runden ud og slut med en km i første m (30).

19. runde:    Start med 1 km. *Hækl 2 fm i næste m, hækl derefter 1 fm i næste 5 m*. Gentag* runden ud og slut med en km i første m (35). Klip garnet med lang rest snor og træk det gennem sidste maske.

 

Underside

Start med at hækle to kædemasker, herefter hækles i 2. maske fra nålen (=magisk ring)

1. runde:    Hækl 6 fm (6).

2. runde:    Hækl 2 fm i hver m (12).

3. runde:    *Hækl 2 fm i næste m, derefter 1 fm i næste m*. Gentag * runden ud (18).

4. runde:    *Hækl 2 fm i næste m, derefter 1 fm i næste 2 m*. Gentag * runden ud (24).

5. runde:    *Hækl 2 fm i næste m, derefter 1 fm i næste 3 m*. Gentag * runden ud (30).

6. runde:    Hækl 1 fm i hver m runden ud (30). Klip garnet og træk det gennem sidste maske.

Fyld hatten med bamsefyldet og med den lange snor hæftes bunden på med en hæftenål – husk at få elastikken imellem hat og bund og hæft den fast når hatten samles. Hvis du har en præcis størrelse på hovedet kan elastikken bindes i den korrekte størrelse og knuden kan gemmes i hatten. J

Ord kan næppe beskrive hvor meget jeg glæder mig til at se denne lille hat på et sødt lille ansigt!

 IMG_6862

Ih hvor er livet spændende lige nu! På arbejdet får jeg i kraft af min støtteopgave en masse spændende udfordringer og opgaver der bare giver en god erfaring og mere viden – jeg må sige at dette aspekt gør at jeg elsker, elsker, elsker mit job pt. ! desuden var dagen i går pakket med spændende begivenheder: et foredrag om særligt sensitive børn og en prøvekørsel af en bil vi kigger på. På søndag går turen tilbage til bilen og en sidste prøvning – og hvis alt går vel, jamen så kører vi hjem i den! Ih det føles bare så stort – åh den frihed har vi bare talt om i SÅ mange år og bilen vi har fundet er lidt et lucky-strike så vidt vi selv kan vurdere. Min kære morfar og mormor er utroligt engagerede i vores overvejelser og har sat sig lige så meget ind i det som os – så de drager på søndag med og giver deres besyv med, det føles dejlig trygt J .. i dag drømte jeg om en udflugt til den kølige, blomstrende skov ved Marselisborg – sådan en tur ville gøre Manfred gavn J

IMG_6865

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

    • Thank you! thank you for sharing a great idea and thank you for noticing the link – its always nice to be approved of 🙂

Fantastisk med en kommentar!