Tip: gør noget nyt med din æggekage!

IMG_7210

De fleste elsker æggekage, og mange får det da også med jævne mellemrum i madplanen. Æggekagen kan være en nem måde at rydde op i grøntsagerne på, redde en hurtig og ultranem aftensmad på og ikke mindst forhindre madspild og unødig kassering af mad. Samtidig er der også noget med mænd og æggekage ikke? Om det skyldes den sprøde bacon kan jeg ikke helt sige (men mon ikke det vejer tungt!) men de fleste mænd jeg kender har et inderligt kærlighedsforhold til denne ret.

IMG_7214

Skal I forkæle jer selv, husker jeg særligt Hvidsten Kro for at servere en god æggekage (det er nu mange år siden jeg var der) – men om det var husets historiske indretning, de smukke omgivelser eller autenciteten i at få den serveret på bordet i støbejernspande kan jeg ikke sige – uanset hvad, vil jeg nok aldrig helt stoppe med at forbinde denne ret med kroen.

IMG_7205

Æggekagen er da også lækker på traditionel vis men hvad med en personlig, portionsanrettet æggedrøm? Bag æggekagen i ovnen – i muffinsformen! Jo det vil da behage de fleste og ikke mindst børnene der på den måde kan have indflydelse på grøntsagssammensætningen – og dermed spise og nyde flere forhåbentlig! Herhjemme var det nu også fryd siden kæresten og jeg ikke altid knuselsker de samme sammensætninger – samtidig var de nemme at smide i madpakken med et stykke brød og lidt friskskåret agurk.

IMG_7211

Find favoritopskriften frem, snit nogle lækre grøntsager og forkæl toppen med lidt revet ost. Jeg prøvede et eksperiment der viste sig at slå fejl, planen var at lave baconskåle ved at stege dem på den omvendte muffinform .. trods forsøget herpå lykkedes det mig ikke at tage nok højde nok for at det vil skrumpe .. meeen underskåle er da også søde 😉

IMG_7199

IMG_7203

Puha den her dag startede helt skørt allerede fra midnat af – og jeg krydser fingre for at der kan “genstartes” når vi når midnat igen. Hele natten lå jeg og rodede rundt i sengen i et stadie mellem vågen og sovende – bestemt ikke et stadie der udløser en følelse af at være udhvilet. Kæresten vågnede kl. 5 og vår så frisk at han stod op og kørte på arbejde. Jeg selv fik slukket alarmen for blot at vågne 40 minutter senere end planlagt – øv hvor jeg ikke dur til at have travlt om morgenen! Ingen tid til morgenmad eller madpakke, blot tøj på og hundeluftning. På arbejdet fik jeg flere gange forlagt vigtige ting, måtte give afkald på vigtige ting pga. kollegial travlhed, mistede mit skab til et indbrud og troede jeg havde tabt et institutionskamera i byen (behøver jeg sige det lå i min lomme?). På vej hjem fangede jeg et skybrud med cyklen og da jeg trådte ind i køkkenet lå en flaske mørk balsamico inkl. glasset spredt ud på gulvet (Anton havde dog haft en fest med proppen den lille baryl).

IMG_7218

 

Ej, i dag kan jeg ikke lige vende det til fokus på alle de positive eller lærerige ting .. humøret er egentlig ikke dårligt men jeg har en erkendelse af at dagen i dag – bare ikke er min. Nu er håbet blot at det ikke viser sig at være en trend, mon ikke en god nats søvn kan redde meget?

IMG_7214

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

  1. Sikke en god ide at lave æggekage i små portioner. Det er lidt lettere at have med til frokost en et almindeligt stykke. Selvom baconforsøget ikke lykkedes, er det da meget dekorativt.

    • Jeg er stadig lidt trist over mit kiksede kurveforsøg – men er nok ikke stædig nok til at forsøge til det lykkedes, nu er ideen blot plantet hos nogen der muligvis er mere tålmodig end mig 😉 og ja æggemuffins er yderst transportvenlig 🙂

  2. Hvis du forer muffin formene med bacon og derefter hælder æggeblandingen i, så er det hele samlet.

Fantastisk med en kommentar!