Hæklet Sutteklud

IMG_6899

Endnu en improviseret lille gut forlod min nål i starten af dette år – men siden den vordende mor læser med herinde måtte han holdes hemmelig til den lille modtager havde forladt den trygge mave J Den lille fætter her består af 3 farver der i striber skaber en store oldemorfirkant (også kaldet granny-square) og langs kanten har jeg så hæklet en tungekant for at få en let afslutning. Hovedet består af en “bold” der får udstående øjne (dem er jeg bare SÅ begejstret for) og søde hængeører. Den lille næse giver antydningen af et ansigt og det er helt med vilje munden er undladt J

 

IMG_6896

IMG_6892

IMG_6894

Munden kan med blot en hældning på 1% betyde at ansigtet udtrykker en bestemt følelse, og jeg syntes det skulle være op til forældrene og senere barnet hvad den lille bamse skulle opfattes som J Jeg har før lovet en opskrift på denne lille sag og jeg mangler blot 1 bamse på bestilling før jeg få mulighed for at fumle med at skrive mit gefühl ned 😉 Kan I alligevel ikke vente så prøv jer frem – når arbejdet ikke er større græder man ikke over at trævle op 😉

IMG_6904

IMG_6900

IMG_6894

IMG_6893

Manden her er lavet på en uges tid, oldemorfirkanten er skøn hækling i frokostpausen på arbejdet – man behøver ikke tænke eller tælle og kan fint sludre med kollegerne mens der hækles en runde eller to. Min erfaring siger mig at firkanten skal være større end man lige regner med – både for at skabe en godt fald i den men også fordi den er så luftig og derfor skal fylde mere for at give den svøbende tryghed hos den lille. Den lille fyr her har tilmed haft et ophold hos fotograf så jeg er meget spændt på at modtage billeder hvor der er små babyer med – det er jo netop hvad den er skabt til J

IMG_6898

IMG_6897

IMG_6905

 

Fyren her er skabt af almindeligt bomuldsgarn fra søstrene grene og der skal regnes med en nøgle pr. farve – og 1½ nøgle af “hovedfarven” fx her den grå farve J

IMG_6890

Print Friendly, PDF & Email

19 kommentarer

  • Hej Maria, tusind tak 🙂 Øjnene hedder safety eyes og kan købes i meget forskellige udtryk og størrelser. Jeg køber mine på ebay – du kan se et eksempel på hvad der er derude

 1. WAUW hvor er du bare god til det der… Nogle skønne ting du har herinde.. Jeg er selv ret ny i faget, og blir da nødt til at lave sådan en nusseklud til min dreng!

  • Hej Gitte, tusind tak for den søde kommentar – det varmer! og jeg er sikker på din dreng vil eeeeelske sådan en klud 😉

 2. Hvor er den bare fin!
  Er lidt nysgerrig. Hvordan har du lavet kanten? Det er nemlig lige sådan en afslutning jeg mangler, men kan simpelthen ikke gennemskue det.

 3. Ej hvor er den fin – jeg er rimelig ny i faget (har hæklet fire dyr til en barnevognkæde) og vil vildt gerne hækle denne sutteklud. Er det et overkommeligt projekt for mig (tror du)?
  Hvis ja, hvornår regner du med at have en opskrift klar?

 4. […] på udviklingen af opskriften til suttekluden. Ikke nok med det har jeg ideer på tegnebrættet til søde varianter af suttekluden. Kig med på Instagram (@grydelappensherligheder) – her viser jeg løbende lidt af processen […]

 5. Hej. Jeg kunne også virkelig godt tænke mig opskriften:) Kan man starte med den store firkant og derefter sætte dyret på?:) Hilsen Kristina

Fantastisk med en kommentar!