Lækker Quesadilla med Tomatsalsa

IMG_8094

Sådan en solskinsdag er tiden udenfor attraktiv og maden må gerne være let og hurtig, derfor faldt jeg over denne sag i et gammelt blad fra min mormor. Opskriften indeholder en masse basisvarer og kræver derfor ikke vilde indkøb eller stor planlægning – en fryd på madplanen. Derudover er farsretter altid skønne at bruge en masse grøntsager og rester i – blend det blot i farsen og lad det være brugt godt og fornuftigt 🙂

IMG_8074

IMG_8077

Til denne lækre sag brugte jeg:

 • 500 g hakket svinekød
 • 50 g bacon i tern
 • 100 g havregryn
 • 2 dl tomat passata
 • 2 store gulerødder
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 100 g revet cheddar el. mozzarella
 • 1 tsk. merian tørret
 • 2 tortillaer
 • Salt/Peber

IMG_8082

Tomatsalsa:

 • 500 g tomater (jeg brugte blommetomat men brug din favorit)
 • 1 lille rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 spsk. Olivenolie
 • 1 tsk. Hvidvinseddike
 • 1 tsk. Salt
 • 1 knsp. Peber

IMG_8085

Først laves farsen: blend/finhak hvidløg, løg og gulerødder. Rør farsen med salt til den er godt sej. Tilsæt alle ingredienserne og rør farsen ensartet. Lad farsen hvile 20 minutter i køleskabet.

IMG_8084

Imens laves tomatsalsaen. Del tomaterne og fjern kerner, derefter hakkes de i små tern. Løg og hvidløg snittes meget fint, inden det blandes ved tomaterne. Hak basilikumbladende og vend dem med olie, eddike, salt og peber i skålen – stil det til side og lad det trække.

s

Tilbage til quesadilla’en. På den ene tortilla fordeles farsen i et ensartet lag, og den anden tortilla trykkes let ned ovenpå så det klistrer fast. Quesadillaen steges på en tør pande ved middel varme, ca 10 minutter på hver side (bruge en tallerken eller et fad når den skal vendes) til farsen er gennemstegt – tjek evt. med stegetermometer at temperaturen har rundet de 75 grader. Jeg havde en smule svært ved at vurdere om det var helt gennemstegt (stegetermometeret stod af) så jeg måtte lægge den ene tortilla til side og stege kødet direkte for en stund – bare et tip hvis stegningen driller.

IMG_8087

Quesadilla’en fungerer som en lækker, kødfyldt tærte der får en frisk pift med den lækre tomatsalsa. Smuk mad der vil smage de fleste.

IMG_8097

Jeg sidder lige en øjeblik med benene oppe og svinger dette indlæg færdigt efter en lang arbejdsdag. Alle mine arbejdsplaner måtte i dag kasseres til fordel for nødplaner og selvom det ofte blot er en realitet kan det indimellem ærge mig – såsom i dag. Følelsen kan være lidt svær at slippe og det kan presse mig en anelse at der så på ny skal kæmpes for at generobre den fornødne tid på et andet tidspunkt – et arbejdsvilkår ja, men lige i dag et trælst ét.  Til gengæld betød nødplanen at jeg havde masser af tid sammen med de skønne børn og de mærker nu solskinsvejret som os andre: det er bare dejligere at være ude! Tænk sig jeg brugte en god del af min eftermiddag på at lege troldefamilie – så bliver det da ikke meget bedre!

IMG_8085

Lige nu har jeg dog nogle planter der forsømte skriger på vand og gødning, en opvask der kræver handling og en aftensmad der skal laves .. og mon ikke også der skal forberedes nye opskrifter den kommende tid? 🙂

IMG_8083

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!