Sunde og grønne frikadeller

IMG_8302

… fyldt med krydderurter og spinat, de smager himmelsk og kan med en blender laves på ingen tid – hverdagsmad når det er bedst! De grønne små bidder er fundet hos den fine Baronesse Flemming der også kalder dem “shrek-frikadeller“, genialt hvis konceptet skal sælges til børnene.

IMG_8283

Frikadellerne kan sådan set nydes med det hjertet begærer, de er yderst mættende så her blev den nydt med en lækker og hurtig salat – tænk sig jeg først lige har opdaget hvor fantastisk det smager at blande melon i?! Salaten kan snittes mens de grønne guldklumper ligger og tager farve på panden og vupti – så er der mad.

IMG_8284

Jeg justerede som altid opskriften efter beholdningen af kylling, krydderurter mv. og de skal snart laves igen – for tænk sig at sund mad kan smage så godt! Jeg skriver også min frikadelle-fremgangsmåde, den har jeg ikke helt herinde før … nå men jeg lavede en stor portion og brugte følgende (4 pers.)

IMG_8286

 • 600 g hakket kylling
 • 200 g frisk babyspinat
 • 4 fed hvidløg
 • 1 stor håndfuld basilikumblade (ca ½-1 bdt)
 • 1 bdt persille
 • 1 løg
 • 2 spsk. Olivenolie
 • 2 dl havregryn
 • 1 tsk tørret chili
 • Salt og peber
 • Smør/olie til stegning

IMG_8288

Rør hakkekødet sejt med salt og tilsæt derefter peber. Løg, hvidløg, persille, spinat og basilikum blendes fint sammen med olivenolie – evt. af flere omgange. Hæld den grønne “pesto” i farsen og rør den ensartet sammen med havregryn inden smagen justeres med chili, peber og evt. ekstra salt. Farsen vil være meget lind men det sker der ikke noget ved.

IMG_8290

Varm en pande godt op, find et glas koldt vand og en isske frem. Dyp isskeen i det kolde vand inden den bruges til at forme en kugle fars med – smid dellen på panden og dyp igen inden næste farsbolle kreeres. Steg frikadellerne ca. 5 min. på hver side (alt efter størrelse) og nyd dem sprøde, varme, saftige og med masser af grøn smag! – skal der lidt knas i så hæld en smule usaltede cashewnødder i, det har jeg erfaring med smager skønt!

IMG_8296

 

Puha, de sidste dage har en masse begivenheder og indtryk lige hobet sig op og jeg har haft brug for at trække stikket – derfor den lille pause i indlæg. Travlhed på arbejdet trives jeg egentlig ret godt med, og opgaverne i en børnehave er altid meget alsidige i indhold: derudover er jeg overbevist om at Danmarks lækreste børn selvfølgelig går i min institution og det betyder jo at smilet helt af sig selv dukker op når man træder ind om morgenen og bliver taget i mod med knus, kram og hilsner. Arbejdet indebærer dog også en del skriftligt arbejde, og selvom jeg også nyder denne del kan det tappe noget energi at kæmpe for at reservere tiden og samtidig vide at det har betydning om man går fra.

IMG_8293

Grundlovsdag var kursusdag og jeg havde egentlig pinligt lave forventninger, desværre bundet i tidligere erfaringer – men jeg måtte overgive mig og inden dagen var slut kunne jeg bevæge mig hjem med en følelse af jubel i maven. Oplæggene var faktabaseret, dvs. alt var videnskab og en diskussion heraf – et fantastisk grundlag for at hverdagens vaner kunne diskuteres i et nyt lys. Nogle af de ting jeg havde tænkt var lidt mærkelige da jeg startede, havde jeg endnu ikke haft mulighed for at tage op – man må vel vælge sine kampe med omhu – men med kurset dukkede 2 af dem simpelthen op af sig selv og jeg oplevede mange kolleger give tilkendegivelser på at de var parate til at diskutere dem som reelle ting der kan ændres J

IMG_8304

Egentlig fik vi en måde at diskutere på der både var helt fantastisk og helt forfærdelig og jeg kunne egentlig godt tænke mig at dele den herinde – for jeg tror jeg vil forsøge mig med at bruge den mere J Gruppen (altså os kolleger) fik stillet et alment spørgsmål der skulle diskuteres men inden det kunne starte skulle hvert medlem trække et stykke papir med en hat på – hattens farve bestemte deltagerens rolle (læs mere her). Vi gjorde det en smule anderledes: vi brugte hattene i 15-20 minutter men sluttede af med at “smide” dem så man ikke brændte inde med hvad man mere havde at sige. Det var ret svært, og meget udfordrende for nogle der plejede at indtage en bestemt rolle – nu skulle arbejde bevidst med egne tanker om emnet og jeg må sige at jeg grundlæggende synes emnet altså blev diskuteret mere grundigt og mere alsidigt.

IMG_8303

Lige nu sker der meget i mit liv og jeg har ikke haft tid til helt at følge med, så træthed har været kendetegnende for den sidste uge – hvor helbredet da også har skrantet og stemmen udeblevet (til kærestens store morskab). Trods stilheden leves livet da stadig med små glimt af herlighed og du kan altid se mere til mig gennem Instagram – find “grydelappensherligheder”. Træthed til trods har jeg dog en kø af indlæg og en venteliste af planer – og efter denne weekend, mere tid til at gøre noget ved begge!

 

IMG_8293

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!