Pragtfuld spidskålssalat med citrus og tranebær

IMG_9778

En sprød salat med bid, syrlighed og sødme. Salaten er rigtig godt til en salt ret eller et salt stykke kød, her spiste vi den i “stenalderstil” med en sprød og salt karbonade – mums! Salaten her minder på mange måder om den almindelige gulerodssalat, og jeg vil mene den kan tiltale de fleste. Salaten er hurtigt lavet og kan også produceres i god tid, resterne kan smage skønt i en madpakke.

IMG_9776

Opskriften er såmænd fra mit job, dette var nemlig én af de få salater der kunne få alle børnene til at skovle i sig – og sådan en egenskab må videregives!

IMG_9761

Jeg skulle selvfølgelig skabe salaten efter råd fra børnehavens kok, så mål og proportioner er på gefühl, men jeg synes nu den blev rigtig lækker og det er bestemt én der skal serveres igen!

IMG_9755

Vi nød som sagt salaten som den vigtigste bestanddel af aftensmaden og på denne måde rækker salaten kun til 2-3 personer, som almindeligt tilbehør rækker salaten dog nemt til 4-5 personer. Til denne gudeskønne spise brugte jeg:

  • 1 lille spidskål
  • 4-5 store gulerødder
  • 2 økologiske citroner
  • 100 g tørrede tranebær

IMG_9755

Halvér spidskålet og skær stokken ud. Snit spidskålet i fine strimler. Skræl gulerødderne og riv dem groft inden de blandes med spidskålet. Riv skallen af 1 hel citron fint over salaten inden begge citroner halveres og saften tilsættes salaten. Giv tranebærrene en tur i blenderen/minihakkeren inden de vendes i salaten og den trækker min. 15 min. før servering.

IMG_9782

 

IMG_9785

Jeg er i disse dage en smule bagud med alle de ting jeg egentlig gerne vil herinde og i uopmærksomme øjeblikke kan det give mig en smule samvittighedskvaler. Faktum er at hverdagen lige nu fylder rigtig meget, og jeg har også ladet mig styre af lyst – og haft “ja-hatten” på til diverse tilbud, ideer og spontane indskud. Det har været lækkert og har givet en masse glæde, men nu begynder det at være nok og efter denne weekend har jeg sat mig nogle begrænsninger.

IMG_9779

Om 3 uger skifter jeg job og det fylder mere end jeg egentlig havde troet, der er en masse skriftlige opgaver jeg skal have afsluttet og samtidig har jeg alt andet end lyst til at tilbringe mine sidste uger med børnene på et kontor. Det er også en proces der er følelsesladet og selvom jeg skal være bevidst om hvordan jeg tænker over dette, så kommer jeg jo til at savne dem og kommer til at slippe de tanker og udviklingsområder jeg er ved … og nej .. ingen er uundværlig, og det er jeg da bestemt heller ikke, men det kan i små øjeblikke godt føles sådan. I den forgange uge har afskeden med det nuværende fyldt langt mere end glæden ved at starte nyt – jeg håber der kommer nogle arbejdsplaner, introduktionsplanlægninger og mere der kan konkretisere mine tanker og min glæde over det nye.

IMG_9760

I dag spankulerede jeg dog lystigt rundt på Food Festival og det var en oplevelse der bestemt også kommer mere om herinde 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!