Food Festival 2013

IMG_7775
en gruppe fødevarestuderende havde i “gastronomisk legestue” lavet denne smukke urtehave på rygeost, en slags “jord” lavet på malt og friske grøntsager.

Igen i år havde jeg set frem til Food Festival, der sidste år havde sin debut her i Aarhus. Faktisk har det været nedfældet i kaldenderen siden sidste år, for det var bare en god oplevelse. I år havde jeg udrustet mig med svigerinden og sammen tog vi ned for at se årets festival, der rent geografisk var vokset en smule og optog det meste af tangkrogen.

IMG_7778
et forskningsprojekt i rabarbersaft havde brug for smagsdommere – temmelig god tjans!

Sidste år fik jeg fyldt pose og sæk med alle mulige, lækre specialvarer og jeg havde da også forsøgt at tage højde for det i år og cyklen kunne blive hjemme .

IMG_7777
De største brombær jeg nogensinde har set! også genstand for smagsdommeri og vurdering.

IMG_7780

IMG_7781
Soy4you var igen i år til festival og solgte deres 2 varianter af soya som køderstatningsprodukt. Sidste år købte jeg også 2 poser og er vældig imponeret!

 

IMG_7782
Soy4you serverede chili con soy der smager himmelsk. Desuden kunne de fortælle at de snart kommer på hylderne i Rema1000 fabelagtigt!

 

IMG_7784
Ved en børnestand kunne de lave grøntsagsdyr/figurer og de var simpelthen så smukke i al deres fantasi, farverighed og simpelhed.

IMG_7785

IMG_7786
I afdelingen “Havet” kunne man se alle de forskellige ørreder der findes – fra den almindelige regnbueørred til den gule og røde albino-variant. Fiskene var dog temmelig stressede over de uvante miljø og det var altså synd …

 

 

IMG_7790
Og sådan kan man udstille de mere rolige ørreder – sammen med de produkter de udgør i supermarkedet.
IMG_7789
Der er til temmelig meget aftensmad i sådan en fætter
IMG_7788
Jeg må tilstå at jeg på ingen måde havde lyst til at stikke hånden helt ned til bunden hvor de alle gemte sig.

 IMG_7795

IMG_7796
Tang-chips: blæretang der er tørret sprød i ovnen. Det var en intens smag af hav og smagen var for overvældende til mig.
IMG_7797
Eddikesyltet tang: havsmagen var stort set væk, men det var til gengæld en smule kønsløst … tang bliver nok ikke en ingrediens i min madlavning foreløbigt.
IMG_7792
En udstilling af et trawl … jeg er og bliver ikke fan af den måde at fiske på ..
IMG_7800
der blev serveret masser af smagsprøver. Her var det hvidvinsdampede blåmuslinger…. efter at have forsøgt ved flere lejligheder må jeg sande at blåmuslinger ikke er mig – øv, hvor ville jeg dog gerne elske dem.
IMG_7801
Smagsprøver på muslinger på glas – et produkt der rammer butikkerne.
IMG_7803
en kæmpe kasse røgede rejer, man kunne bare slå sig løs og smage 🙂
IMG_7805
Havtasker … gudskelov de ikke færdes langs kysten …

 

IMG_7806
En kæmpe spand levende rejer. Fiskemanden forsikrede mig om at de havde de godt,men mon ikke de gerne ville bo anderledes hvis man “spurgte” dem..

IMG_7807

IMG_7810
En gigantisk helleflynder!

IMG_7811

IMG_7812

IMG_7813
Smagsdommer anretning af Arlas unika oste
IMG_7814
Selvom jeg har det svært med skyr – fik Løgismose omvendt mig med deres blåbær-drikkeskyr! ej den var god!

IMG_7815

IMG_7816
Jeg ville så gerne smage deres birkesirup is, men den havde hun desværre ikke med – så jeg hoppede på en lækker blåbærsorbet. Sidste år smagte jeg stikkelsbærisen der altså også er god.
IMG_7817
smagsprøver på rygeost.

IMG_7818

IMG_7819

IMG_7820

IMG_7821
Lækre produkter i lækker emballage.

IMG_7822

IMG_7823
En gruppe unge fra ungdomsuddannelse kreerede, serverede og solgte lækre kager og brød.
IMG_7825
Fødevareforskning: kiwi, figen, ananas og papaya kan mørne kød. det betyder at vi vil kunne anvende flere udskæringer af dyrene: mindre spild og bedre miljø 🙂
IMG_7826
Samsøkartofler .. fyld en pose for en tier ! det gjorde jeg.. med de lækreste, fineste og søde, røde kartofler. De var SÅ skønne i ovnen! se Instagram.

IMG_7829

IMG_7834

IMG_7832

IMG_7831

IMG_7830
Teltet med optrædender og oplæg fra forskellige madkyndige mennesker.

IMG_7837

IMG_7848
Æblemost in the making …
IMG_7846
De lilla gulerødder var særligt søde og fine – simpelthen virkelig delikate!
IMG_7845
en illustration af svampens udvikling.. er stadig lidt imponeret over udviklingens fart.

IMG_7843

IMG_7841
Fløjlsfod der vokser på en træstub
IMG_7840
Flaskerne de dyrker svampene i ..

IMG_7839

IMG_7838
Det nye: steviaplanten! overvejede godt nok at købe en- og fortryder lidt nu. man kunne smage et blad og sødmen var vanvittig intens kombineret med bladets lette, ru overflade.

IMG_7852

IMG_7859
Anton var svært begejstrede for min erhvervelse! jeg fandt en medium chiliplante der måtte med hjem. Anton har dog endnu ikke opdaget plantens farlighed – har nøjes med at slikke lidt på bladene.
IMG_7856
Årets sparsomme høst: solbærsaft fra samsø, økologisk perlespelt fra skærtoft mølle, en pakke mørk soya, et blomkål og en chiliplante – derudover også de røde samsøkartofler 🙂

IMG_7855

Dette var billederne fra min lørdag til Food Festival. Jeg havde helt glemt hvor mæt man bliver, mæt på smagsindtryk, dufte og fordybning. Mens jeg gik rundt nede på pladsen var jeg begejstret for alle standende: nogle var gensyn fra sidste år – andre var debutanter. Alle bodernes bestyrere gjorde sig umage med at være oplysende, opsøgende og udadvendte og det gjorde det nemt som hobbyist at få ny viden og indsigt.

Pladsens afdelinger var ligesom sidste år inddelt i “ø-grupper” og selvom jeg i mit neurotiske hoved synes at firkanter er nemmere at systematisere, var pladsen nu ikke større end at det var nemt at overskue om det hele var besøgt. Grundlæggende synes jeg at festivallen var en succes igen i år: henvendte sig til børn, folk der gerne ville bruge deres lørdag på noget anderledes, madnørder og madeksperter. Jeg brugte omring 4 timer på pladsen men valgte man at deltage i nogle af de adskillige tilbud om at tilberede mad, kunne man sagtens blive længere – det samme gælder hvis man valgte at sætte sig ind til et foredrag/en opvisning. Der var nogle udstillere jeg savnede, omvendt var der kommet nye – det er vel en naturlig proces til sådanne markeder. Derudover havde de sat prisen op med 50 % og jeg må sige at jeg synes de ramte loftet for indtjening. Pladsen drives af frivillige, boderne betaler også for at deltage og pladsen var fuld af mennesker der jo også køber sig til mange varer. Jeg mener at dagsprisen på 75 kr. online/100 kr. ved indgangen er en okay handel for alle parter.

En enkelt ting skuffede mig dog ret meget,og det var også lidt en træls slutning: deres grøntafdeling virkede ikke ret godt: og det var/er ellers min favorit! I år var grøntteltet en kombination af sælgende/udstillende grønthandlere og folkekøkken hvor alle kunne deltage i sund madlavning. Teltet var proppet med mennesker, der var ingen åbenlyse ruter for nogen og alle druknede i hinanden. Derudover var antallet af gartnere og andre udstillere faldet .. det betød et mindre udvalg og det var virkelig ærgeligt når man nu også tænker på det er højsæson for så mange lækre ting.

Om jeg skal tilbage næste år? – selvfølgelig!

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

Fantastisk med en kommentar!