Cupcakes a la Elvis

IMG_0658

Små himmelske bidder med en symfoni af peanut, chokolade, kaffe og banan – simpelthen en lille overflødighedskage i ægte amerikanerstil. I anledningen af min fødselsdag skulle kollegerne selvfølgelig også have lidt sødt og her faldt det naurlige valg på muffins: det er bare nemt.

IMG_0624

Ofte synes jeg dog de kan være en smule … kedelige .. i smagen, dvs. de nærmest blot smager af sukker med sukker på. Så den vilde jagt på cupcakes der kunne tilbyde lidt mere, blev skudt i gang. Og så slog det mig at jeg for længe siden erhvervede mig en bog om netop cupcakes og efter lidt sporadisk søgen faldt valget på denne, og Uh La La!

 

IMG_0631

Kombinationen af den søde chokolade med de salte peanuts … uh det har allerede affødt endnu en idé … faktisk er jeg nået til så mange planer at jeg helt overvejer at føre et idé-katalog af en art – for uanset ambitionsniveau når jeg ikke det hele i 2013! Nå det var en afstikker. Disse delikatesser blev taget vel i mod af både gæster herhjemme og kollegerne, og jeg fortrød virkelig ikke valget af disse. Opskriften er kreeret af Leila Lindholm – men som sædvanligt justerede jeg lidt hist og her.

IMG_0626

Dejen blev meget tyk, og den kan med fordel mikses ved hjælp af håndmikseren og en kombination af piskeris/dejkroge. Den skal dog nok hæve og blive flot og fin J Jeg brugte (10-12 stk):

Muffins:

 • 3 æg
 • 250 g sukker
 • 4 tsk. vaniljesukker
 • 50 g smør
 • 1 dl cremefraiche
 • 350 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 knsp. salt
 • 100 g mør chokolade (70 %)
 • 4 spsk. kakaopulver
 • 2 spsk. kold kaffe
 • 2 modne bananer
 • 200 g saltede peanuts

 

Topping:

 • 50 g blødt peanutbutter
 • 250 g flormelis
 • 2 spsk. kakaopulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 100 g flødeost naturel classic (ikke light)
 • 1 spsk. varm kaffe
 • Resten af de saltede peanuts

IMG_0629

 

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er hvidt og skummende. Smelt smørret og rør cremefraichen i. Vend smørblandingen ved æggesnapsen. Bland hvedemel, bagepulver og salt i en separat skål inden det forsigtigt vendes i dejen. Smelt chokoladen i mikrovnen (eller over vandbad) og vend det sammen med kaffe og kakao i kagedejen. Mos én af bananerne og vend den med, den anden skæres i skiver. Halvdelen af de saltede peanuts hakkes groft.

IMG_0630

Placér muffinpapiret i en form og læg nu en skefuld dej. Placér nu en skive banan og en smule hakkede nødder inden der toppes med dej til formen er ca. 2/3 fyldt. Bag de delikate muffins midt i ovnen 15-20 minutter, hvis du er i tvivl så brug stegetermometermetoden. Når kagerne er færdige bør de køle helt af på en bagerist.

IMG_0654

 

Så til det sjove: Peanutbutter, flormelis, kakao, vaniljesukker og flødeost røres let sammen. Tilsæt kaffen og pisk nu med elpiskeren til det er flot og ensartet. Nu kan glasuren smøres på kagerne og glattes lidt ud – drys med de overskydende peanuts og spar endelig ikke på dem – det smager forrygende!

IMG_0651

Tænk .. lige om et øjeblik er der kun 4 uger til juleaften, og som tiden jo går .. ja så når man blot at blinke før de 4 uger er tilbagelagt. Jeg mangler småting for at være færdig med julegaverne til min side af familien, ofte plejer jeg dog at “adoptere” et par ønskesedler fra kærestens familie: men jeg elsker det. Den største ting for mig i julen er fornøjelsen ved at planlægge, bruge tid på at finde og ikke mindst videregive gaver til dem der betyder noget i hverdagen, en ekstra mulighed for at sige “tak foralt”.

IMG_0662 (2)

I morgen drager jeg med kæresten ud til en vennepar og eftermiddagen bruges på at samle smukke ting i skoven (uden at Manfred når at lette ben på dem først!) og derefter forsøge at kombinere dem med nogle kalenderlys m.m. I dag kom julegaven til mig selv med posten: nye hårprodukter til det nye hår, en ting jeg ikke har brugt penge på .. ja i hvert fald i år (altså frem til nu 😉 ).

IMG_0649

Derudover fik jeg en lille pakke med spændende projekter ind af min dør som jeg glæder mig til at vise jer – og så har jeg endelig knækket strikke-diagram-koden! Jeg er så stolt! Det er meget simpelt, men synes selv det bliver klassisk, tidsløst og flot. Altså, det er bare et halsrør med skrånet, bred ribstrik – men det er en sejr for mig og jeg glæder mig til at vise det frem! – jeg har lige 1-2 nøgler garn tilbage jeg gerne vil have ført på .. så mon ikke det bliver i løbet af den næste uge J

IMG_0650

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!