Lagkage med appelsincreme, skildpaddemousse og marcipan

IMG_0717

Endnu en bombe i mit lagkage-repertoire. Kagen her blev super lækker og syntes at vække begejstring hos gæsterne, jeg tror kæresten fandt sin favorit-lagkage 😉 Denne kage er en kombination af teknikkerne i de forrige lagkager. Appelsincremen er blot en variant af limecremen og skildpaddemoussen en variant af tobleronemousse.

IMG_0753

Denne kombination var helt uovertruffen: den skildpaddernes likør/karamel-smag forstærkede blot appelsincremen og det syntes at gå op i en højere enhed. Sådan en lagkage er nu let på dagen, når blot alle forberedelserne er på plads – denne kage laves i forvejen og skal blot samles på dagen, gerne så den kan sætte sig i minimum 5 timer.

IMG_0678

OBS: Til appelsincremen laves der dobbeltportion af saften, da det ellers er for små mængder at arbejde med – men halvdelen kasseres inden det legeres med cremefraicheblandingen.

Til denne underskønne sag brugte jeg (6-8 pers.):

 • Drømmekagebunde
 • Appelsincreme
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 1 dl sødmælksyoghurt naturel
  • ¾ dl sukker
  • 4 blade husblas
  • 5 øko. Appelsiner
   • 1 tsk. fintrevet appelsinskal
   • 1 dl appelsinsaft
 • Skildpaddemousse
  • 250 g originale skildpadder
  • 5 dl piskefløde
 • 200g marcipan til låg
 • Glasur
  • Kakaopulver
  • Flormelis
  • Vand
 • 3 dl fløde til siderne
 • 50 g hvid chokolade til pynt
 • ¼ tsk. appelsinskal til pynt

IMG_0682

Sådan en lagkage er en lidt som simremad: det skal startes i godt tid men det passer sig selv. Bundene kan sagtens bages i god tid og smides i fryseren, det skulle efter sigende kun gøre dem lidt bedre.

IMG_0691

Fyldet skal laves dagen før kagen samles, jeg plejer at samle min kage om morgenen når gæsterne er inviteret om eftermiddagen – men du kan sagtens gøre det dagen før. Dvs. før du gæster søndag, kan du samle kagen lørdag hvis du laver fyldet fredag 🙂

IMG_0729

Start med appelsincremen: i en lille skål piskes cremefraiche, yoghurt og sukker til sukkeret er opløst. Fløden piskes til blødt flødeskum. Appelsinerne rives og skallen røres i yoghurtblandingen. Halvér appelsinerne og vrid 1 dl appelsinsaft i en kasserolle. Læg 4 blade husblas i blød i koldt vand mens appelsinsaften varmes op. Når saften er varm (ikke kogende), vrides husblassen og opløses heri. Tag gryden af blusset og rør i blandingen til det er lillefingervarmt (det tager ikke lang tid). Hæld halvdelen af saften i yoghurtblandingen og rør det sammen, inden det hurtigt vendes med flødeskummet. Stil appelsincremen i køleskabet og lad den sætte sig indtil brug.

IMG_0751

Skildpaddemoussen er let: hæld fløde og skildpadder i en stor skål og varm det under røring over vandbad. Varm fløden op til skildpadderne er helt opløste og tag derefter skålen af. Lad den køle lidt af inden den stilles i køleskabet.

IMG_0712

Når kagen samles, placeres bunden på lagkagefadet og en springforms-kant sættes udenom for at holde på formen. Fordel appelsinmoussen på bunden og læg næste bund på. Pisk skildpaddemoussen op og fordel den ovenpå inden sidste bund placeres. Springformen kan rykkes med op for at holde på fyldet. Et par timer inden servering kan ringen tages af og marcipanlåget laves – ser her hvordan. Glasuren laves tyk så den ikke glider af og smøres ovenpå. Høvl den hvide chokolade og drys den sammen med lidt appelsinskal på toppen. Pisk fløden til blødt flødeskum og tyl den på siderne – herhjemme er det en fast “mandetjans” at prøve muskler med tyllen 😉

IMG_0754

I går var svigermekanikken til den årlige fødselsdagskage og kaffe. Der blev sludret lidt, udvekslet lidt juleplaner og juleønsker, spist kage og boller med ost. Det er altid en hyggelig eftermiddag. Jeg havde slet ikke gættet min gave, selvom jeg havde ønsket det – for jeg havde afskrevet det som værende “over gavebudget”. Jeg blev dog super glad da jeg kunne pakke et flot mandolinjern ud – i super kvalitet! Inden jeg skrev mandolinjern på ønskesedlen havde jeg nemlig googlet mig igennem tests, anmeldelser og erfaringer der kunne lede mig på rette vej – og denne skulle være sagen! Indtil videre er begejstringen meget stor og jeg har allerede et hav af planer for udnyttelsen af dette pragteksemplar i køkkenværkstedet!

IMG_0770

I aften står den på lidt sparring og god aftensmad hos en veninde og hendes kæreste – og så starter min arbejdsuge i morgen 🙂

Print Friendly, PDF & Email

17 kommentarer

  • Faktisk havde vi så meget i overskud at vi agerede “lagkageleverandører” til en kammerat – med stor succes! så havde du nu ikke opholdt dig på øen 😉

 1. Faldt tilfældige over din side i fredags. Laved lagkagen med skildpaddemouse og appelsincreme lørdag til en fødselsdag. Mega success, helt igennem en fantastisk opskrift! Tusind tak for det.
  Mvh Lotte

 2. Jeg planlægger at lave kagen, som ser lækker ud. Lige et spørgsmål: du skriver halvdelen af appelsinsaften hældes i yoghurtblandingen, hvornår skal resten i? 🙂

 3. Er stødt på din hjemmeside, og kæmpe ros til dig 🙂
  Har adskillige gange prøvet dine opskrifter med succes 🙂

  – men jeg står nu og har lavet appelsinmoussen, er lidt bange for jeg har revet for meget appelsin i, og nok også for grove, for sys smagen er gået hen og blevet lidt bitter..
  Sys du jeg skal begive mig ud i en ny portion, eller forsvinder den bitter smag når det hele samles?

  Håber du kan hjælpe

 4. Hej, Jeg er lidt i tvivl om hvor mange appelsiner der skal bruges. Der står både 5 og 1 dl.saft……..
  Vh Dorthe

 5. Hej. Jeg har samme spørgsmål omkring appelsinerne. Opskriften er lidt misvisende mht. til hvor meget appelsin der skal. Der står – som skrevet – 5 appelsiner men “kun” 1 dl saft?

  Mvh Line

 6. Halløjsa

  Skal have gæster lørdag, bliver lidt i tvivl du skriver man skal doble appelsinsaft op…. Er det så 2 DL eller har du doblet den op i opskriften…tænker at 5 appelsiner må da give en del saft

  Kh Christina

 7. Jeg vil også meget gerne vide det med appelsincremen.. Det er lidt forvirrende, og når du skriver der skal laves dobbeltportion af saften?

 8. Hej, hvor mange dl appelsinsaft skal der reelt I din opskrift og hvor meget skal fra appelsinerne?

 9. Jeg lavede kagen. Det var lidt forvirrende med appelsinsaften, men sådan som jeg forstår det, så gå frem efter opskriften og hæld halvdelen af blandingen i. Den anden halvdel smed jeg ud. Den smagte fint. Tilgengæld forblev skilpadde/flødeblandingen en gang flødesuppe. Den blev aldrig tyk. Så jeg lavede en ny portion, hvor jeg smeltede skildpadderne med lidt af fløden, og piskede resten til flødeskum, som jeg vente i. Efter en time på køl havde moussen sat sig, og kagen blev super.

Fantastisk med en kommentar!