Asiatisk marinerede kyllingelår med spidskålssalat

IMG_0869

Ingefær, honning og soja giver denne ret masser af smag og karakter. Jeg har nemlig genoptaget mit kærlighedsforhold til sesam – og i en kombination med kyllingeskind bliver det til en varm forelskelse. Denne opskrift er fra Alt for Damerne, faktisk fandt jeg den i et blad hos frisøren og hev hurtigt telefonen frem og fik et billede. Sådan har jeg efterhånden et semistort galleri liggende.

IMG_0855

Tilbage til kyllingen, som jeg bestemt vil anbefale! På trods af marinadens skarpe ingredienser smager kyllingen ikke stærkt og jeg vil mene de fleste børn vil elske dem – som de fleste børn nu elsker “chicken drumsticks”. Som sædvanligt har jeg ændret i opskriften så den passer til hjemmets behov og smagsløg – fx valgte jeg spidskål frem for hvidkål for at give salaten en mild smag og mindre bitterhed. Jeg lavede en stor portion – det blev nemlig til en lækker madpakke.

IMG_0857

Til denne sunde sag. Brugte jeg (4 pers.):

 • Marinade:
  • ¾ dl sojasauce
  • 1 solo kinesisk hvidløg (eller 3-4 almindelige fed)
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 2 spsk. honning
  • 1 lime (saften)
  • ½ dl sesamfrø
  • 2 spsk. neutral olie
  • ½ spsk. sesamolie
 • 12-15 kyllingelår med skind
 • Salaten
  • 1 spidskål
  • 4-5 gulerødder
  • 2 appelsiner (saft)
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1-2 spsk. olivenolie

IMG_0877

Start med at blande marinaden: pres hvidløget og riv ingefæren i sojasaucen. Rør honningen, sesamfrø, limesaft og olie i til marinaden er en ensartet masse. Tænd ovnen på 200 grader. Hæld kyllingelårene i en stor frysepose og hæld marinaden ved. Lad posen trække på køkkenbordet 15-20 minutter – vend den gerne undervejs så alle lårene får godt med marinade. Fordel lårene ud på en papirbeklædt bageplade og steg dem midt i ovnen 35-45 minutter til de er mørke og gyldne. Imens laves salaten. Halvér spidskålet og fjern stokken, inden det snittes fint (jeg brugte mit splinternye mandolinjern). Riv gulerødderne groft og vend dem sammen med de rå pinjekerner (de kan også ristes på en varm pande først) og olien i spidskålet. Slut af med at presse appelsinsaften i salaten – og lad den trække på køkkenbordet til kyllingen er klar.

IMG_0868

Nyd begge dele med et lille skud sesamfrø på toppen 🙂 – skal salaten være lidt mere indholdsrig kan der tilsættes lidt æble i tern eller ½ granatæble.

IMG_0865

I går fik jeg hjulpet kæresten igennem de sidste julegavekramper og der står nu en dejlig opgave og venter – juleindpakning! I aftes fik jeg også planlagt årets julebag og jeg glæder mig allerede til min fredag der skal bestå af småkagebagning, julegaveindpakning og selvfølgelig en masse julet baggrundsmusik.

Jeg må tilstå, jeg synes det er svært at forholde sig til at juleaften kun er 14 dage væk – måske er det også fordi jeg ikke har udsigt til juleferie i år at følelsen er anderledes.

IMG_0866

For få dage siden fandt jeg dog endelig den rigtige julegave til kæresten og min egen julestemning steg gevaldigt – for jeg glæder mig meget til at give ham den! .. Det hænder han kigger herind – så det må være en hemmelighed til juleaften 😉 I weekenden var vi et smut forbi min far og resten af familien – det var alt for længe siden. Her fik jeg sørme mine længeønskede microplane rivejern i fødselsdagsgave – lykken er gjort! Nu skal der rives marcipan, citrusskal og en masse andet lækkert!

IMG_0869

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. Hej, fin side du har. Undrer mig, at du ikke rister dine pinjekerner. Smagen er jo nærmest neutral uden ristning, som til gengæld fremhæver den fantastiske smag. Fandt faktisk din side, da jeg søgte på hasselnødder, som du jo selv fremhæver som langt sjovere ristede.
  Bh
  Malene

Fantastisk med en kommentar!