Lækker pastasalat med broccoli, kerner og parmesan

En sprød og lækker salat der sagtens kan “stå selv” eller fungere som skønt fuldkorns-tilbehør. Pastasalaten kan nydes lun lige når den er lavet, men de kolde rester smager også skønt i fx madpakken.

IMG_1327

Her kunne salaten række til flere dage, og det var der bestemt ingen sure miner over. Med det saftige grønne, det milde pasta og det fede knas fra cashews og pinjekerner – jamen så har man opskriften på en lækker salat. Vi nød salaten med en super lækker krydderbøf – men den fortjener sit helt eget kapitel.

IMG_1330

Til denne fuldkornsfestivitas brugte jeg:

  • 1½ frisk broccoli
  • 4-5 forårsløg
  • 250 g fuldkornspasta penne
  • 50 g usaltede cashewnødder
  • 50 g pinjekerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 3-4 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 håndfuld bredbladet persille

IMG_1331

Del broccoli i buketter og skær forårsløgene i skrå snit. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, lad det dryppe af i et dørslag. Hæld broccoli og forårsløg i gryden og hæld ca. 2 cm vand ved. Bring vandet i kog og damp grøntsagerne under låg i 3 minutter, overhæld grøntsagerne forsigtigt med koldt vand og hæld det fra igen. Hæld pastaen ved grøntsagerne og stil gryden til side. På en varm, tør pande ristes først cashewnødder til de er gyldne og rist derefter pinjekernerne under omrøring til de er let gyldne. Pas på at pinjekernerne ikke ristes for længe, så bliver de bitre. Hæld nødderne ved salaten.

IMG_1332

Pisk olie og balsamico sammen med en gaffel inden det hældes over pastaen. Stil salaten til side og lad den trække 15-20 minutter inden servering. Ved servering tilsættes persille og der pyntes med et godt drys parmesan.

IMG_1333

Puh! Godt det blev søndag! Efter en arbejdsuge på 40+ timer måtte jeg lige have en kort blunder på sofaen i eftermiddag – jeg får bare ikke udrettet meget andet end arbejde på sådan en uge. Omvendt kan jeg også se frem til en uge med kun 2 arbejdsdag, og så er der jo rig mulighed for at give sig i kast med projekter.

Alligevel lykkedes det at klemme lidt nyt mad ind i køkkenet, for det kan jo være dejligt at have lækker aftensmad klar til en aftenvagt – eller en frisk frokost på en morgenvagt. Men de mere bøvlede ting, bliver nu gemt til de “stille uger”. På fredag drager kæresten og jeg på et weekendophold i Aalborg og jeg glæder mig. Jeg har ikke meget erfaring med byen, alligevel har jeg dog et par locations som jeg håber vi når omkring. Derudover byder opholdet på fri adgang til indendørs pool, spabad og sauna så vi har også planlagt at vi ikke skal planlægge noget – og det er ellers ikke noget der ligner os, herligt!

IMG_1338

Faktisk bliver det også første gang vi begge skal noget uden Manfred, altså første gang han skal passes “ude” i en hel weekend i de 4 år vi har haft ham. Puha, hvordan folk nogensinde lærer at undvære deres børn ved jeg ikke – men jeg synes faktisk det er lidt hårdt. Skørt, jeg ved det – men man skal vel have ét eller andet at bekymre sig om.

I morgen er der en velfortjent fridag i sigte, og det skal nydes ved at indhente et par praktisk hængepartier og måske lege lidt i køkkenet. Men først, må jeg altså se “Arvingerne” !

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

Fantastisk med en kommentar!