DIY: Hæklet Suttesnor 35

 

De sidste dage har jeg hygget mig med at få gjort nogle suttesnore færdige. Hvorfor jeg forelskede mig i det projekt? Pas! Jeg har ingen baby og ingen planer i nærmeste fremtid om at” lave” én .. måske er det alle de gravide og fødte børn i omgangskredsen der giver lidt sommerfugle i maven? – om ikke andet kan snorene bruges som små gaver til veninder med store maver eller små børn.

Suttesnorene er guld værd, for HOLD nu op sutter er dyre! I hvert fald hvis man også gerne vil være helt sikker på at de er sunde for tænder og krop og når barnet først møder daginstitutionen sker der en markant stigning i antallet af “tabte sutter”.

For at suttesnorene er uskadelige må de ikke være længere end 20 cm! derudover skal eventuelle løse dele, selvfølgelig, sidde godt fast.

De hæklede snore er hurtigt lavet og kan varieres med farveskift, farvede kanter, knapper eller mønstre – lige som hjertet lyster. De kan let laves af små garnrester – men tjek at garnet tåler maskinvask ved høj temperatur for de kan ske at trænge til det ind imellem 😉 Selv har jeg brugt almindeligt bomuldsgarn, det tynde garn tillader flere rækker (og dermed mulighed for flere detaljer) og det er både stærkt og vaskbart.

Suttesnoren kan varieres i længde og tykkelse – helt efter behov og lyst, og skal den blot se ud som disse – helt simple .. kan 1 suttesnor produceres på 20 min. inkl. ende-hæftning .. og 1 nøgle garn rækker snildt til 15 stk.

Opskriften vil komme først, og længere nede ses en foto-guide. Opskriften er inspireret af den fabelagtige Farmorfabrik og de fine clips kan enten opstøves i genbrugsforretningernes gamle selebunke – eller bestilles på ebay hvor de findes i utallige udgaver.

Opskrift er vejledende, dvs garn og hæklenål kan varieres som man lyster:

 • 1 krokodille-clip
 • 1 hæklenål str. 2
 • en rest bomuldsgarn

Slå en løkke på garnet. Stik nålen gennem clip’en og derefter løkken, og træk nålen (med løkke) gennem clip’en. Slå fm op langs med stangen på clip’en alt efter den bredde du ønsker. Vend med en lm og hækl til den ønskede længde er nået. Ved enden af den sidste række hækles 12 lm og de hæftes med en km i det andet hjørne. Hæft enderne og færdig bum!

Kantdetaljer kommer i en senere oplæg

Starten kan drille lidt så derfor satte jeg mig i det flotte sne-lys og forsøgte at balancere hæklegrej og kamera til en DIY:

bomuldsgarn, clip og hæklenål str. 2

Løkken laves

Nålen føres først gennem clip’en og derefter ind i løkken

Løkken trækkes mod dig selv, gennem clip’en og garnet slås om nålen

Træk garnet gennem løkken.

garnet slås om nålen og det trækkes om foran clip’en

garnet foran slås endnu en gang om nålen og trækkes gennem de 2 løkker på nålen – bum, første fastmaske (fm) er lavet og det kan nu gentages til den ønskede bredde er nået.

Hver række vendes med 1 luftmaske(lm) og hele arbejdet vendes inden næste række fm hækles videre.

Når den ønskede længde er nået (fantasér dig til 17 cm mere på snoren) hækles 12 luftmasker (lm)

Luftemaskerne fæstnes i modsatte hjørnes yderste fastmaske med en kædemaske.

og det færdige resultat i den simple, skønne form.

Print Friendly

35 thoughts on “DIY: Hæklet Suttesnor

 1. Svar Mette dec 3, 2012 18:05

  Er du vimmer, det er en stjerne-god guide!! Må jeg linke til den inde på Farmorfabrikken? Og tak for de pæne ord :-)

  Kh, Mette

 2. Pingback: Foto-illustreret opskrift på hæklet sutteholder | Farmorfabrikken

 3. Svar Dorthe mar 3, 2013 12:35

  Hvordan bliver sutten sat fast??

 4. Svar Tine jun 9, 2013 21:09

  Kan ikke finde disse krokodille-clips på e-bay… kan du fortælle mig hvor eller linke til nogle?? Vh Tine

 5. Svar Marianne jul 2, 2013 19:35

  Jeg har købt krokodille klemmer hos Stof2000 til 12 kr stk.

 6. Svar Rikke aug 8, 2013 19:57

  Ellers kan man købe seler i genbrug – jeg har lige købt et par seler til 15 kr. og derved fået 4 spænder :-)

 7. Svar Bianca nov 2, 2013 17:15

  Hvordan får man suttesnoren til at stoppe med at sno??

  • Svar Sanne nov 4, 2013 20:59

   Hej Bianca, der kan være 2 løsninger: enten kan du forsøge dig med en lidt større nål så kæden bliver mindre tæt/stram. Ellers vil jeg give dem et ordenligt skud damp og pres med strygejernet :)

 8. Svar Trine dec 5, 2013 12:21

  Hej 😉

  Nu har jeg prøvet mig med denne opskrift et par dage, og jeg bliver aldrig tilfreds med det, så det bliver hylet op igen ( Skal måske siges jeg ikke er super-hækler endnu, men den så ikke så svær ud)
  Mit problem er egentlig ikke starten, men derimod at jeg synes den bliver grim og ujævn og ikke lige og flot i kanten som din.. Hvad gør jeg galt ?

  Hilsen Trine

  • Svar Sanne dec 20, 2013 22:28

   Hej Trine,
   umiddelbart har jeg svært ved at gætte mig til hvad der går galt. Du må meget gerne maile mig et billede eller flere af din kreation, og så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe dig :)

 9. Svar Marianne Bendix dec 9, 2013 21:24

  Super god beskrivelse.. Hurtigt lavet, til trods for mit noget uerfarende hækle-hjerte :) Øvelse gør vel mester :)

  • Svar Sanne dec 20, 2013 22:26

   Godt den er forståelig .. og så er der jo meget kort vej fra start til succes, hvilket er et skønt boost til en nybegynders hækleselvtillid :) Godt klaret!

 10. Svar Maria dec 29, 2013 21:57

  Simpelt spørgsmål fra en nybegynder, hvor suttesnoren er første projekt ud i hæklingens verden :) hvor dælen gør man af den ende der hænger ved klipsen der hvor man startede?

  • Svar Sanne jan 5, 2014 20:05

   Hej Maria, håber du endnu ikke har opgivet dit projekt! jeg plejer at hæfte snoren med når jeg slå maskerne på pinden. Ellers har jeg syet den lidt ind i 1. række – dvs. hæftet den. Kig evt. her:

 11. Pingback: Hæklet hagesmæk og hæklet suttesnor | Vokseværk

 12. Svar Louise mar 24, 2014 22:37

  Super fin fotoguide! Jeg har kastet lidt “link love” efter dig ovre på min nye blog, her: http://garngrammatik.dk/?page_id=488

  Kh. Louise / Garn Grammatik :-)

 13. Svar Lisbeth aug 7, 2014 06:44

  Tak for gode billeder at hækle efter, når man er nybegynder. Men hvordan kan det være at min snor vil sno sig? Har du et bud på det?

 14. Pingback: Med en lille ny på vej | Nomad [n]

 15. Svar Nomaderne feb 26, 2015 10:41

  Din fantastiske opskrift får lige et par roser med på vejen :)
  https://nomaderne.wordpress.com/2015/02/26/med-en-lille-ny-pa-vej/

  Tusind tak for en god og inspirerende side.

  Kh Camilla

 16. Pingback: En sprutte til lillebror | Drengelopper

 17. Svar Christina maj 26, 2015 16:06

  Tak for en rigtig god guide! Jeg er helt nybegynder, og dine billeder hjalp mig virkelig meget.
  Jeg har lige i dag købt en pakke med 2 stk clips / selespænder i Søstrene Grene til 6,98 kr. Ved ikke om det er noget de fortsætter med at have, men det er nok de billigste jeg har set, og de er helt fine.
  Mvh Christina..

 18. Svar Ditte sep 21, 2015 19:32

  Tak for en god guide – efter et par start forsøg er jeg nu godt igang! Jeg har kastet mig ud i en udgave med farveskift, og vil høre om du vil anbefale at klippe snoren ved hver tskift og dermed få en del ender at hæfte, eller om det kan gøres på en pænere/bedre måde – i så fald hvordan?
  Mvh en hækle nybegynder, Ditte

 19. Pingback: Suttesnor med hjertepynt | Kreativius

 20. Svar Jeanette Aakjær mar 10, 2016 17:06

  Tak for din fine guide. Er nybegynder og den var utrolig nem at følge og lave. Har bare lige et enkel spørgsmål. Hvordan slutter jeg den? Jeg har gjort “Luftemaskerne fæstnes i modsatte hjørnes yderste fastmaske med en kædemaske.” Men så har jeg jo noget snor tilbage, hvor gør du af det?
  Hilsen Jeanette

 21. Pingback: Suttekæde med O-ring og clips – Hækleopskrifter

 22. Pingback: Den spæde start – På hjemmefronten

 23. Pingback: En hæklet suttesnor – et lille og enkelt hækleprojekt | Mit hækleunivers

 24. Svar Nette jun 18, 2018 09:10

  Hej Hvor kan man købe clips til en rimelig pris? Mvh Nette

 25. Svar Laura Emilie Lillelund maj 29, 2019 09:13

  Hold nu op, en super god guide! Den tager æren for at jeg nu er 3 suttesnore rigere. Tusind tak for den :-)

 26. Svar Camilla nov 1, 2019 22:46

  Er det den samlede suttekæde, der kun må være 20 cm? (Altså inkl. klips og lm i suttens ende) Eller er det den hæklede del, der kun må være 20 cm? Eller….?😀

Fantastisk med en kommentar!