Vilde champignons og en vandbakkelse

I dag skulle der laves lidt praktisk arbejde i hjemmet som indledende øvelser til der i weekenden skal holdes kaffeslabberas i anledning af dobbelt fødselsdag her i hytten.
Så aftensmaden skulle være nem, og gerne have en smag af efterår i det tågede, grå vejr.

Derfor blev retten en nem ret; vilde champignons.
Retten er lidt hurtig selvimprovisation, så den er på slump – til gengæld er det heller ikke så altafgørende med præcise mål til retten som sagtens kan tilføres mange andre ingredienser alt efter smag/køleskab.

Til retten brugte jeg ( den rækker til ca 4 personer)

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 350 g svinekød i tern 
  • 400 g hele, friske champignon
  • stegesmør (ca 20 g)
  • ca 3-4 store spsk. ribsgelé (efter smag
  • 1 cremefine (til madlavning)
  • 1 dl mælk
  • 4 dl vand
  • ca 2 spsk mel til jævning
  • salt/peber
  • Kulør
Steg bacon’et sprødt og læg det på et stykke køkkenrulle. vandet hældes på den varme pande med baconfedtet og koges op. Stil panden til siden og stil i stedet en mellemstor gryde på den varme kogeplade. Brun svinekødet i smørret, salt og peber. Når kødet er brunet tilsættes de rensede champignons og de brunes også et par minutter under forsigtig omrøring til de begynder at frigive væske. Pandevandet tilsættes gryden sammen med ribsgele og cremefine. Lad retten simre under låg i en times tid, eller indtil kødet er mørt. Retten jævnes, smages til og gives kulør.
Her blev den serveret med hasselback-kartofler, ribsgelé “on-the-side” og kogte karotter

Da svigermekanikken gør “ryk-ind” på lørdag til slabberas, har kæresten bestilt vandbakkelser. For at få det lidt ekstra lækkert, er valget derfor fandet på at servere Wales-stang på lørdag. men siden det er årevis siden jeg sidst har kastet mig ud i vandbakkelsernes verden, stod dagen i dag på en prøvekørsel. Det var dog en mindre udfordring da lampen i ovnen er itu – så gudskelov for lommelygter når nu man ikke må åbne lågen og kigge.
Jeg brugte Amo’s opskrift og var rigtig tilfreds med mængde og konsistens .Til opskriften bruges der
  • 150 g smør
  • 3 dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 150 hvedemel
  • 4 æg.
Forvarm ovnen til 220 grader.Kog vand, smør og sukker op i en mellemstor gryde. tag gryden af blusset og hæld al melet i – pisk grundigt til dejen slipper gryden, gerne med håndmikser.
Lad dejen køle et par minutter og tilsæt æggene ét af gangen. Pisk grundigt mellem hvert æg. Dejen må endelig ikke blive for tynd,
dejen kan nu lægges på en papirlagt plade med to skeer ( hvis man fx vil lave profiterolles), gnides ud med en dejskraber (fx til kagemand) eller sprøjtes ud i tylle.
vandbakkelserne bages ca 20-25 minutter midt i ovnen. Husk ikke at åbne ovnen de første 20 minutter ellers vil vandbakkelserne falde sammen. Hvis du er i tvivl om vandbakkelserne er færdige kan du lave en “prøveklat” du kan tage ud for at se reaktionen inden resten tages ud.
På lørdag vil jeg lave lidt smallere stænger, fylde dem med flødecreme og syltetøj og selvfølgelig pynte dem.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!