sprød og smagfuld tunsalat

I denne dejlige december er jeg som studerende så priviligeret at have mange dage med hjemmeopgaver, så det giver også mulighed for at peppe frokosten lidt op og gøre den lidt mere interessant end den sædvanlige rugbrødsskive.
For at december ikke helt tager overhånd for en køkken-arbejds-elsker som mig, forsøger jeg at holde de daglige og faste måltider på slank og stram line, så har man også meget bedre samvittighed efter et stykke julegodt.
Derfor faldt valget på en lækker, hjemmelavet tunsalat. Tunsalaten er enkel, kan tilsættes stort set det man lyster – og trækker kun mere smag efter en dag eller to i køleskabet.

Til min portion brugte jeg

  • 2 dåser drænet tun i vand
  • 1/2 finthakket rød peberfrugt
  • 1 1/2 spsk finthakket løg (rødløg gør sig også rigtig godt)
  • 1 spsk fintklippet frisk dild
  • 2 spsk cremefraiche smagt til med sukker, citron, salt og peber
  • lidt ekstra salt
Salaten smager fantastisk i en tortillawrap med tyndskåret agurk og et salatblad, eller sammen med almindelig blandet salat. Salaten smager også lækkert i en rugbrødssandwich med et kogt æg, kort sagt – fantasien sætter grænserne.
De sidste dage har jeg også haft fart på hæklenålen og er nu snart ved vejs ende af hvad der var en 4 siders opskrift, og perfektionist som jeg er – er jeg efterhånden også ved at være ret bims af at tælle masker efter, man skulle jo nødig lave ged i det.
Resultatet skulle gerne bliver et fabeldyr (en slags sær elefant) til hunden (i mangel på veninder med børn). Så når den er færdig bliver den skam fint pakket ind med et kødben og lagt under træet om godt 14. dage.
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!