Formidabelt Fabeldyr

I aftes fik jeg endelig færdiggjort mit seneste projekt; Fabeldyret til Manfreds julegave. Opskriften er fra Drops og det er da også deres anbefalede garn jeg har brugt dertil, bare i en anden farvekombination.

 Jeg brugte to nøgler af 50 g Drops Fabel Guacamole, en kvart pose vat og et par garnrester til  øjnene. Egentlig er opskriften super simpel, men jeg blev nok lige pernitten nok med at eftertælle masker – det er knapt så vigtigt, men lige denne første gang var jeg meget opsat på at nå et resultat der lå helt overens med opskriften.

Den har taget mig en uges tid at lave og ligger pånær den selvimproviserede hale, helt i tråd med opskriften. hele opskriften består af fastmasker og dét at kunne hækle i ring, så det er en god begynderbamse for laver du for mange/ for få masker på en runde er det nemt at rette op på næste og derudover er opskriften utroligt udførlig og kan med en kuglepen fungere som en tjekliste der hele tiden holder styr på hvor langt du er.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

 1. Jeg er meget imponeret! Specielt fordi jeg selv døjer så utroligt meget med at forstå deres pointe om:

  HÆKLEINFO:
  Første fm i beg af hver omg erstattes med 1 lm og hver omg afsluttes med 1 km i første fm i beg af omg.

  Kan du hjælpe mig? Jeg kan ikke forstå at man kan få det korrekte antal masker når man hele tiden begynder med at erstatte en fm med en lm. På den måde bliver det hele jo rykket: en lm er en ekstra maske og så laver man 2. fm i det der skulle være 1. fm eller hvad? Jeg tænker fx. på omgang 3: hedder det så 1 lm, 2 fm, 1 fm, 2 fm osv. eller?

  Jeg ved godt at det ikke er din opskrift, og at det er lang tid siden nu at du hæklede den, men hvis du kan hjælpe mig vil jeg være meget glad:)

  • Hej Julie,

   Ja der har du vist fanget mig på venstre ben – jeg kan simpelthen ikke helt huske det!
   Jeg mener at jeg gjorde følgende: når en ny runde startede lavede jeg en luftmaske inden jeg hæklede opskriften som angivet. dvs. første fastmaske “lod jeg som om” jeg havde hæklet. Når runden så er slut og jeg hækler sidste maske møder jeg min luftmaske som jeg startede med (som udgør første maske på runden). Her laver jeg så en kædemaske igennem for at forbinde de to og dermed lukke den runde. Så laves en ny luftmaske og en nu runde starter….

   Giver det mening? håber ikke du har opgivet ævred, det er så fedt når det lykkes!

Fantastisk med en kommentar!