cookies med kokos og chokolade

Sådan en søndag, hvor solen helt er forsvundet og det drypper ned hele dagen – må der hygges med, hvad hygges kan. Jeg er så utrolig priviligeret at komme til Foodexpo i morgen, og for at takke chaufføren behørligt må der hellere medbringes lidt sødt.

Det var en god anledning ti,l at forsøge ny variant af mine cookies og efter et hurtigt scan af køkkenskabene blev det til en kokosversion – uhm.

 • 250 g grofthakket, mørk chokolade (jeg brugte 70%) 
 • 50 g grofthakket, hvid chokolade
 • 250 g blødt smør
 • 2 tsk vanillesukker
 • 240 g sukker
 • 300 g fintvalsede havregryn
 • 2 æg
 • 100 g kokosmel
 • 300 g hvedemel
 • 3 tsk bagepulver
Opskriften bikses sammen på samme måde; Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker luftigt og blødt. Tilsæt æg og vanillesukker og pisk grundigt igen. Skift piskeris ud med dejkroge på håndmikseren og tilsæt nu kokos og havregryn og rør det grundigt. Hæld bagepulveret i melet inden det røres i dejen. En skefuld dej lægges på bagepladen og trykkes let med håndroden – fortsæt sådan ud på ca. 3 bageplader. Småkagerne bages ca 14 minutter midt i ovnen og trækkes ved bagepapiret forsigtigt på en bagerist til afkøling. 
Det smager altså bare godt, og når nu jeg er meget lidt begejstret for farin i småkager er denne opskrift genial – den er hurtig, nem og genererer minimal opvask, perfekt til en søndag 🙂
Jeg glæder mig som et lille barn til i morgen; der skal kigges gastronomikonkurrencer såsom karamelshow (!) og så skal der da kigges lidt på de nyeste bølger der kommer … ej, det kan kun blive vidunderligt 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Tags

5 kommentarer

 1. Hej By Busk,
  Jamen kokos og chokolade går jo altid godt sammen og der er allerede gjort et godt indhug i dem herhjemme – så det kan kun anbefales 😉
  Dine cookies ser også rigtig lækre ud – de må prøves en gang 🙂
  Foodexpo var simpelthen skøn, og jeg skal bestemt afsted næste gang også – og vil varmt anbefale det til alle madnørder 😉

 2. Hej!
  Har prøvet dine gode småkager nogle gange nu. De bliver spist hurtigt – så jeg må jo bage dem rigtigt selvom jeg hver gang er i tvivl, da der står at æg og sukker piskes luftigt – og bagefter så der igen, at æg tilsættes. Pisker du selv æg og smør luftig og tilsætter æg?
  Hilsen Conny

 3. Hejsa. De ser lækre ud. Jeg har lige bagt dem og hele hytten dufter fantastisk. Hvor længe kan de holde sig i kageæske? Jeg skal bruge nogle af dem næste weekend og har brug for at vide, om de skal fryses ned.

Fantastisk med en kommentar!