Skønne Cookies med masser af knas!

IMG_4777

 

Disse cookies har jeg bagt før, for de er nemlig helt fantastiske! Denne gang havde jeg dog lidt mere tid, Kenny som assistent og der kom altså billeder ud af det der giver dem lidt mere retfærdighed.

IMG_4721

De fleste cookies er med farin og jeg er ikke fan – jeg synes farinen bliver for dominerende i smagen og giver en smag der ikke helt passer mit temperament .. Og derfor tyer jeg da også til denne opskrift når der skal bages lette cookies … Selvom jeg kun har prøvet at variere opskriften én enkelt gang (med kokos) kan den jo simpelthen varieres i det uendelige … kakao, m&m’s, hvid chokolade, eksotiske nødder .. jamen alt hvad fantasien rækker til … nu er det jo så bare at den originale opskrift smager helt utrolig godt.

IMG_4725

IMG_4726

Portionen er meget stor og rækker til 4-5 bageplader alt efter størrelsen på småkagerne .. og den kan snildt halveres, men nu er det jo sådan med de cookies: de holder sjældent ret længe 😉 Pas på med kakaoprocenten i chokoladen, hvis den bliver for høj kan det (efter mine smagsløg) blive for stærkt .. jeg går altid efter en lav procent på omkring 50, max. 60%.

IMG_4729

IMG_4730

Til en lækker, lækker portion cookies skal der bruges:

  • 250 g smør
  • 240 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 æg
  • 150 g havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 500 g grofthakket mørk chokolade
  • 180 g hakkede hasselnødder

IMG_4770

Tænd ovnen på 180 grader og lad den forvarme mens dejen laves. Pisk det bløde smør med sukkeret, hæld æg og vanillesukker ved og pisk det grundigt igen. Skift til dejkroge. Bland havregryn, bagepulver og mel sammen og rør nu resten af ingredienserne i dejen til den er ensartet.

IMG_4773

Beklæd bagepladerne med bagepapir og sæt dejtoppe på pladen med 2 teskeer, de flyder ikke ud så de kan stå forholdvist tætte. Inden småkagerne sættes i ovnen gives de et let tryk med håndroden og de bages midt i ovnen 10-15 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad de lækre cookies dufte i hele huset mens de køler ned på en bagerist.

IMG_4761

Det tager lang til for chokoladen at køle ned og hærde igen, så giv dem god tid på risten inden de kan pakkes i tætlukkede småkagedåser og serveres ved gode lejligheder.

IMG_4764

Jeg har været en smule stille herinde – og de næste dage ændrer det sig formentlig ikke meget .. ser I .. jeg har nemlig fået arbejde! Jeps .. 2. ansøgning og nu ansat som støttepædagog med første arbejdsdag i morgen! Jeg er lidt overvældet over det lykkedes mig at komme ud så hurtigt, og egentlig havde jeg ubevidst planlagt lidt af mit liv i februar efter at jeg ville være ledig .. men åh det er skønt! Jobbet er helt perfekt: masser af ansvar, masser af opgaver og masser af mulighed for erfaring indenfor arbejdet med det særlige .. jeg føler mig SÅ privilligeret.

IMG_4775

Børnehaven jeg starter i virker tilmed til at have en god trivsel, et godt samarbejde og i det hele taget en velfungerende social atmosfære både blandt personalet og med forældrene .. det betyder simpelthen bare alt – især efter jeg har gjort mig erfaringer med andet. Nu venter en køretime i aften kl. 21.30, første arbejdsdag i morgen og fødselsdagsfejring af en veninde om aftenen og lørdag skal der produceres en helt masse fastelavnsboller når hele 9 dejlige mennesker (svigermekanikken) kigger forbi til en kop kaffe i anledningen af min status som færdiguddannet – og nu med job! .. og så sniger der sig jo nok også nogle af disse cookies ind på bordet 😉

IMG_4766

Rigtig god weekend derude, jeg kan mærke den bliver god!

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!