Lynlækker Chokoladekage

Hvis nu chokolade havde kalorieindholdet svarende til et æble – tror jeg egentlig jeg kunne leve meget godt på sådan en “æblekur” .. et par år 😉 .. Til trods for min kvindekliché er der dog chokoladeundtagelser; deriblandt det meste chokoladeis og også chokoladekage. Chokoladekage har altid smagt mig enten en smule kedeligt eller for intenst og massiv. Alligevel skulle der dog produceres en sød ting til hundesitterholdet og så kunne det være lækkert med et par stykker i fryseren – til de aftener man bare hungrer sukker 🙂
Denne kage blev tryllet ud af indholdet i skabene, glasuren er oprindeligt fra en helt anden kage – men en kaffeglasur er nu altså lidt mere spændende end den helt almindelige. Billeder blev overraskende dårlige – chokoladekage er i denne form ikke så fotogen åbenbart 🙂
Til en lille bradepande brugte jeg:

 • 6 spsk kakao
 • 250 g hvedemel
 • 300 g sukker
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knsp. salt
 • 2 æg
 • 150 g smeltet smør
 • 2,5 dl vand
 • 50 g grofthakket mørk chokolade
Glasuren blev lavet af
 • 50 g smør
 • 250 g flormelis
 • 2 tsk vanillesukker
 • 75 g kokosmel
 • 4 spsk kaffe
 • 1 spsk kakao
Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Sigt alle kagens tørre ingredienser sammen. Tilsæt de våde ingredienser og pisk kagen godt igennem med håndmikseren. Kagedejen hældes i bradepanden (smurt eller beklædt) og bages i den nederste halvdel af ovnen i ca. 35 grader – tjek gerne med en gaffel at dejen ikke hænger ved.
kagen stilles til afkøling og i mens kan glasuren laves. Smørret smeltes, tilsættes kaffen og resten af ingredienserne hældes ved og pisk glasuren lind og luftig. Glasuren fordeles ud med en god dejskraber.
Kagen bliver ikke mindre dårlig af en tur i fryseren – frys den i mindre portioner, det kan tøs op på en times tid på køkkenbordet, lækkert 🙂
Kagen er egentlig en fin chokoladekage i forhold til mine smagsløg, igen synes jeg dog ikke det er de mest spændende kager efter min mening.
Nu solen viser sit ansigt er der ved at ske en hel masse i planterne, jeg kan endda få plantet tomaterne ud af minidrivhuset i morgen. Endnu en ugle har også forladt pinden, og jeg ser nu frem til at gemme uglerne lidt væk til fordel for nogle opskrifter jeg kan dele her – og selvfølgelig lære noget nyt 🙂
Og så er der også en pelsherre der nyder solskinnet fra sin nye kassevæg, der er under opbygning 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!