Spaghetti ‘n’ meatballs – og et nyt look på bloggen!

…TaDaa! Nogen har måske allerede bemærket det, men bloggen har fået en make-over 🙂 Allerede i påskeferien annoncerede jeg en kommende ændring men jeg måtte erkende at jeg både var kræsen, utålmodig og lidt af en novice inden for hjemmeside.programmerings-verdenen. Heldigvis har jeg jo gemalen til at assistere og ved et tilfælde fik jeg ham engageret i at oplære og hjælpe mig i går – det kom der dette fine resultat ud af 🙂 Siden er ikke perfekt, og jeg kigger stadig skeptisk på farvesammensætningen og hvad der ellers kan “opfindes” af problemer 😉 Men jeg håber den bliver taget godt i mod 🙂 jeg synes i hvert fald selv at billederne er kommet mere til sin ret 🙂
Tilbage til det, det hele handler om: lækker, lækker mad 🙂 
Det er ikke første gang der kreeres kødboller herhjemme, resultatet har dog aldrig været lige i øjet. Smagen har enten været for kønsløs, farven for “død” og konsistensen lidt mellemtilfredsstillende. Derfor blev jeg også nysgerrig da jeg faldt over denne opskrift i Hjemmets madblad. Med citronskrællens kant, tætheden af det lyse brød og farven var stegning – kunne det ikke gå helt galt … og Oh la la .. det gjorde det heller ikke da.
Til en stor portion (4 per.) brugte jeg:
Kødbollerne
 • 450 g hakket kalv/flæsk
 • 1 æg
 • 1 lille finthakket løg
 • 1 finthakket gulerod (kan udelades)
 • 2 skiver, smuldret lyst brød
 • 2 tsk revet citronskal
 • 1 tsk tørret oregano
 • 100 g fintrevet parmesan
 • salt/peber
 • Lidt olie og smør til stegning
Tomatsauce
 • 10 friske, modne tomater
 • 2 grofthakkede fed hvidløg
 • 1 finthakket løg
 • 1 dl vand
 • 1 brik Tomat Passata (eller 1 ds. hakkede tomater)
 • 1 spsk sukker
 • Tørret basilikum,chili, salt og peber efter smag
 • evt. lidt maizena jævning
Resten
 • 500 g pasta, vælg din favorit
 • friskrevet parmesan
 • groftklippet persille
Ælt alle farsingredienserne godt sammen, evt. med håndmikserens dejkroge. Stil nu farsen i køleskabet 1 times tid inden den formes til små kugler på ca. 3 cm diameter. Brug enten latexhandsker til at trille dem, eller form dem med en teske som du ville forme frikadeller (TIP: dyp skeen i koldt vand, så hænger farsen ikke ved). Steg kødbollerne ca 5 minutter på hver side ved middel varme.
I mens kødbollerne steges startes tomatsaucen op; steg løg og hvidløg glasklare inden tomaterne og vandet tilsættes og retten simrer under låg til tomaterne er kogt ud. Tilsæt nu resten af ingredienserne og smag til. Kog pastaen efter anvisningen. Kødbollerne tilsættes tomatsaucen og den koges op 2 minutter – og så er maden klar 🙂
Kødbollerne kan laves i store portioner og fryses ned, eller det kan fryses sammen med tomatsaucen som en nem “færdigret” en sen aften.
Indrømmet har jeg aldrig set “lyset” i denne ret, der altid har forekommet en anelse kedelig og uinteressant. Dette billede er dog ændret nu – retten var virkelig delikat og kødbollerne fulde af smag, farve og konsistens – en god sammensætning til tomaten. Prikken over i’et var dog uden tvivl den friske persille og parmesan – det vil jeg ikke undvære 🙂
Nu skal jeg vidst have kigget lidt efter en opskrift på en takkekage til gemalen der sidder og slaver over eksamensforberedelser – det har han vidst fortjent efter en hel aftens tålmodighed med mig 😉
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

 1. Jeg har hentet en skabelon (google: free blogger templates) og rettet til … men jeg må jo nok tilstå at jeg ikke var kommet langt uden kæresten – så fang dig en nørd og bag en kage! 😉

Fantastisk med en kommentar!