Cannelloni med kylling og asparges

… En nem og let ret med en smag af sommer. Både kæresten og jeg er nemlig blevet temmelig begejstrede for de små grønne stænger og faktisk var det ham der blev sendt i køkkenet med kamera og opskrift – siden jeg havde et sprogmøde på arbejdet.

Evner ud i multitasking kan være situationsbestemt – og jeg var da også spændt på hvordan det var gået, men se selv: det ser da godt ud 🙂 Jo, der dukkede vidst et skjult talent op til overfladen der – en gæsteblogger er altid velkommen 😉
Nå spøg til side, smager disse cannellonis utrolig godt 🙂 Med en let salat, et godt flute eller lidt ris er det et måltid der ligger godt i maven uden at tynge helt ned.

Til et stort fadfuld cannellonis (ca. 15 delikatesser):

  • 400 kyllingfilet i tern
  • 400 g friske champignon i skiver
  • 1 bdt asparges i snitter
  • 2 spsk grøn pesto
  • 1 pk friske lasagneplader
  • 2,5 dl madlavningsfløde/milda 4%
  • 125 g (1 stk) frisk mozzarella eller en smule revet ost
Tænd ovnen på 175 grader. Brun kyllingen godt på panden med salt og peber og tilsæt champignon – steg indtil  væden er fordampet og svampene er faldet sammen. Tilsæt aspargessnitterne og pestoen, og steg det et par minutter inden pandefyldet rulles i lasagnepladerne og sættes i et ovnfast fad. 
Hæld fløden over rullerne, og fordel ost,salt og peber inden retten tilberedes færdig i ovnen, i 20 minutter.
Rullerne har en cremet fyldighed, hvor champignons og asparges virkelig kommer til sin ret. Jeg ville ikke tøve med at tilsætte karl johan, eller andre svampe i retten. Den gør sig godt som en let ret med salat, lidt brød og et glas hvidvin 🙂 Bestemt ikke sidste gang jeg laver cannolli med asparges og svampe – utrolig lækker sammensætning!
Jeg er så privilegeret at have et par dage hjemme,egentlig for at skrive opgave – men siden den er skrevet og afleveret bruger jeg dagene på lidt personlige wellnessbeskæftigelser såsom hæklerier, køkkeneksperimenter, gode film og kræs for firbenene 🙂
Lige nu er jeg i gang med en hækleopskrift som, hvis den er tilfredsstillende, vil være mulig for mig at oversætte og dele herinde – lige nu kan jeg dog ikke rigtig se opskriften som en succes … men nu er kroppen lige straks færdig og så bliver det lettere at få en idé om projektets færdige billede 🙂
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

  1. […] er det ikke første gang jeg har lavet cannelloni, jeg har også lavet en lækker forårsversion med kylling og grønne asparges – men denne er nok nærmere en variant der kunne være aktuel en almindelig hverdag. Grundstenen […]

Fantastisk med en kommentar!