Lynlækker tærte med havre og hytteost

.. og tilmed i en sund udgave, dvs. uden tærtedej 🙂 Selvfølgelig kan dejen altid tilsættes efter ønske: beklæd formen med dejen, prik med en gaffel og forbag den 10 min. inden tærtefyldet hældes i.
Jeg kan se et lille æggetema forme sig ud fra de sidste indlæg – men er æg ikke bare skønt? et favorittræk ved æg, for mig, er ikke bare mangfoldigheden i anvendelsesmuligheder men også at de tit indgår i hurtige retter – i hvert fald herhjemme.

Nogen gange har man bare travlt med at leve og dagligdagens gøremål bliver ikke færre når vejret er godt – dette synes jeg dog ikke at opleve meget af endnu. Der grilles en del herhjemme – det er en dejlig måde at nyde alle de friske, danske råvarer på.
jeg fandt dog opskriften på denne tærte der, som de fleste tærter, er utrolig lækker i sig selv eller som et resultat af oprydning i grøntsagsskuffen.

Opskriften gør sig særligt godt som en mættende madpakke eller en kødfri hovedret på grund af den mættende havre og hytteost. Både hytteosten og æggene bringer da også stadig en masse protein i retten – en beroligende information der gjorde gemalen væsentligt bedre stemt for en aften uden kød.

Til en stor tærteform brugte jeg:

 • 150 g bacon i tern
 • 200 g halverede cherrytomater
 • 1 stort bdt. grønne asparges i snitter
 • 4 fintsnittede forårsløg
 • 7 hele æg
 • 1 dl hytteost naturel
 • 1 dl havregryn
 • 50 g revet ost eller smuldret feta
 • frisk basilikum efter smag
 • salt/peber
 • fintsnittet purløg og forårsløg til anretning
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk æg, hytteost, havregryn godt sammen med håndmikser og kryddér det godt med salt og peber. Steg banonternene helst sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Æggeblandingen hældes direkte i tærteformen. Aspargessnitterne kan steges møre på en pande eller tilsættes tærten direkte – jeg elsker det sprøde knæk, så jeg tilsatte dem friske sammen med tomaterne. Topping blev en anelse smuldret feta – en salt smag der gør sig utrolig godt hertil.
Tærten bages midt i ovnen 30-40 minutter og trækker 5-10 minutter på køkkenbordet inden den er klar til at blive nydt i sig selv eller på et godt stykke brød. Jeg serverede en let salat til, et sommerligt måltid der mætter uden at tynge 🙂 Anretning blev ikke mindre delikat af det sprøde bacon og de friske løg – Mums!
Lige pludselig er tiden bare begyndt at gå hurtigt, Sankt Hans nærmer sig og hylden er sprunget ud .. jo til trods for vejrets modvillighed er det jo altså sommer. Feriefeberen begynder da også at ramme mig lidt i takt med alle andres feriesnak – men der er nu også noget særligt over at være i vuggestuen i ferietiden hvor børnetallet er lavt og tempoet skruet ned 🙂
Nu gælder det resten af denne tiltrængte weekend 🙂 Heldigvis er planerne på et minimum 🙂
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 1. Altså tilbehøret var ikke helt kødfrit 😉 men det er jo muligt at ændre – herhjemme glider alt bedre ned med bacon når det er nyt og skal introduceres 😉

Fantastisk med en kommentar!