.. og tilmed i en sund udgave, dvs. uden tærtedej 🙂 Selvfølgelig kan dejen altid tilsættes efter ønske: beklæd formen med dejen, prik med en gaffel og forbag den 10 min. inden tærtefyldet hældes i.
Jeg kan se et lille æggetema forme sig ud fra de sidste indlæg – men er æg ikke bare skønt? et favorittræk ved æg, for mig, er ikke bare mangfoldigheden i anvendelsesmuligheder men også at de tit indgår i hurtige retter – i hvert fald herhjemme.
Nogen gange har man bare travlt med at leve og dagligdagens gøremål bliver ikke færre når vejret er godt – dette synes jeg dog ikke at opleve meget af endnu. Der grilles en del herhjemme – det er en dejlig måde at nyde alle de friske, danske råvarer på.
jeg fandt dog opskriften på denne tærte der, som de fleste tærter, er utrolig lækker i sig selv eller som et resultat af oprydning i grøntsagsskuffen.
Opskriften gør sig særligt godt som en mættende madpakke eller en kødfri hovedret på grund af den mættende havre og hytteost. Både hytteosten og æggene bringer da også stadig en masse protein i retten – en beroligende information der gjorde gemalen væsentligt bedre stemt for en aften uden kød.
Til en stor tærteform brugte jeg:
- 150 g bacon i tern
- 200 g halverede cherrytomater
- 1 stort bdt. grønne asparges i snitter
- 4 fintsnittede forårsløg
- 7 hele æg
- 1 dl hytteost naturel
- 1 dl havregryn
- 50 g revet ost eller smuldret feta
- frisk basilikum efter smag
- salt/peber
- fintsnittet purløg og forårsløg til anretning
Kødfri?
…150 g bacon.
😀
Altså tilbehøret var ikke helt kødfrit 😉 men det er jo muligt at ændre – herhjemme glider alt bedre ned med bacon når det er nyt og skal introduceres 😉
[…] ved at være rigtig sæson for asparges så snyd ikke jer selv for de grønne herligheder, fx i tærter, cannellonis, nemme pastaretter med fx hvidløg eller svampe. Jeg har endnu ikke den vilde erfaring […]