Krydrede kyllingespyd med sprød forårssalat og persillepuré

IMG_7439

En sund, sprød ret med spicy sambal oelek og søde, grønne asparges. Mangler du desperat nogle mættende kulhydrater kan lidt kartofler gøre en god forskel – måske nogle majsmelspanerede bidder? Vi nød dog retten som den var og det var altså mad der mætter – tungt.

IMG_7417

Blomkål er en lækker sag og koges den rigtig – så der stadig er bid i den, er den et lækkert indslag i en salat. Opskriften er inspireret af ude og hjemme, meeen som altid har jeg lavet en masse ændringer; fx udskiftet kalkun med kylling og ændret salatindholdet en smule.

IMG_7419

Det er langt om længe ved at være rigtig sæson for asparges så snyd ikke jer selv for de grønne herligheder, fx i tærter, cannellonis, nemme pastaretter med fx hvidløg eller svampe. Jeg har endnu ikke den vilde erfaring med de små grønne, men jeg er godt på vej til at erhverve den – én ret af gangen J

IMG_7426

Vigtigste erfaring er dog at vide de smager himmelsk og lidt af forår. Salaten her er temmelig grov, og derfor er persillepuréen yderst vigtig – jeg lavede en meget sparsom portion (olien taget i betragtning) men den kan sagtens tåle mere – og skal det være ekstra lækkert så giv puréen et skud hvidløg i blenderen J

IMG_7427

En anden vigtig detalje er kødet: når kødet er marineret og på spyd så spiser man mere pr. person – og en hel del når det serveres uden “hvidt” tilbehør (kartofler, ris, pasta m.m.) – vi havde dog rester til kærestens madpakke ud af denne portion også J

IMG_7430

Nu til sagen (2 pers.):

Kyllingespyd:

 • 500 g kyllingefilet
 • 4 spsk. Soyasauce
 • ½ spsk. Honning
 • 2 spsk. Sambal oelek (chilipasta)
 • 3 spsk. Olie
 • træspyd

Sprød salat:

 • 1 lille blomkålshoved
 • 1 bdt. Grønne asparges
 • 150 g frisk babyspinat
 • 2 røde snackpeber
 • 1 håndfuld cocktailtomater på stilk

Persillepuré:

 • 1 bdt. Persille
 • ½ dl olie
 • Salt

IMG_7433

Læg træspyddene i vand. Rens blomkålet og sæt det i en gryde med vand der går ca 2 cm op og hæld en smule salt ved. Bring vandet i kog og damp blomkålet under låg til det er en smule mør men stadig har bid – tjek med en stegegaffel. Knæk det træede af aspargesene, del dem på midten og lad dem dampe med de sidste 2-3 minutter. Hæld asparges og blomkål i et dørslag og lad det køle helt af. Rør soya, honning, sambal oelek og olie sammen. Skær kyllingen i grove tern og læg dem i marinaden 5 minutter inden stykkerne trækkes på spyd. Lad spyddene hvile på en bageplade med papir indtil ovnen er forvarmet til 200 grader.

IMG_7436

Snit snackpeberen fint, del blomkålen i buketter, halvér tomaterne og bland det med asparges og babyspinat. Pluk og rens persillen. Bag spyddene øverst i ovnen minimum 12 minutter – vil du have mere farve og sprødhed så giv dem 10 minutter mere – de tørrer ikke ind. Imens blendes persillen med salt og olie.

Servér den sprøde, kolde salat med de varme spyd og den lækre persillepuré – persillepuré er i øvrigt også fantastisk dip til et hjemmebagt flute!

IMG_7442

Retten her var jeg egentlig usikker på om jeg og kæresten ville bryde os om – måske især salaten der afviger en del fra den normale og ideen om at undvære den normale dressing var lidt speciel. Med persillen og de saftige asparges var der dog ingen fornemmelse af tør, kedelig salat og spyddene var enormt lækre – og med et minimalt spark chili – er man til stærk med kan der roligt tilsættes 1 tsk mere i marinaden. Egentlig ville disse spyd garanteret også gøre sig fantastiske på en grill – så længe de placeres i en drypbakke el. lign. pga olien.

IMG_7437

Åh grill, kunne det ikke være lækkert at det snart blev aktuelt? Hele ugen har været helt umulig for mig at finde ud af: sådan garderobemæssigt. Ved de varme dage har jeg ikke helt turde tro på forårets komme og på de kolde dage har jeg alligevel vist foråret lidt for meget tillid – men sådan er det vel hvert år?

IMG_7435

På fredag skal min yngste søster konfirmeres og jeg håber sådan for hende at vejret bliver solrigt og at der når at springe lidt blade frem på træerne inden da – jeg er nemlig igen i år fotograf og sidste år fik jeg sådanne smukke billeder af min anden søster i solskin ved en rapsmark … så for hendes oplevelse, festens muligheder og fotografens skyld må den kommende uge regne og blæse det den vil – så længe solen skinner bladene frem og fredag kan blive fri af alt på nær sol. Skulle andet være tilfældet går det jo også nok, men det bliver altså koldt at gå i kjole hvis vinteren endnu ikke helt vil slippe sit tag.

IMG_7443

Indtil på torsdag, hvor turen går mod Randers omegn har jeg altså en to-do-liste der skal krydses af; rengøring, vaske tøj, pakke, handle de sidste småting, få styr på frisurerne jeg skal sætte på mine søstre, lade kameraet godt op, stryge et par stykker tøj og arrangere et lidt hjem efter festen. Manfred er sendt i pasning hos naboen, så kan han slappe af uden stress og vi kan have fokus på andet end ham J Jeg glæder mig til et lille lynvisit på gården igen – liige at klø en enkelt ko i panden, se de nye kalve og høre deres brøl om morgenen når de ved det er tid til morgenmad J 24 timers landliv er sundt for mange ting J

Og nu? Nu skal jeg hen og lure til en plade kardemomme-duftende hvedeknopper der står og hæver på køkkenbordet .. mmm..

IMG_7449

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!