.. Jo jeg var nemlig ikke helt færdig, med det kilo solbær jeg fik plukket. Jeg tog nemlig 200 g fra til lidt lækkerier og havde da også udset mig en opskrift. Jeg ville forsøge en variation af min tidligere bagte forårskage med rabarber der dog nok ville blive en anelse mere syrlig.
Oh og sikke en sag – den er en anelse frisk i smagen med de syrlige solbær, men med den søde, sprøde kage og en fyldig creme fraiche med vanille – jamen så går det altså op i en højere enhed.
Der gik dog lidt koks i min plan – for i mens jeg stegte frikadeller, kogte marmelade og bagte brød – mente jeg sagtens at jeg samtidig lige kunne smække denne kage sammen .. og tage billeder .. Lidt for optimistisk. Da jeg havde rullet solbærrene i sukker og trykket dem let ned i dejen slog det mig – jeg havde glemt bagepulver! så var gode råd dyre … løsningen blev at jeg dryssede bagepulveret hen over kagen og derefter med en ske rørte hele blandingen sammen nede i formen.
Løsningen virkede dog rigtig fint – kagen hævede og smagte himmelsk, selvom den altså ikke helt fik det udseende jeg havde tænkt mig. Men sådan kan det gå.
Til denne smækre sag brugte jeg:
- 200 g solbær
- 30 g sukker til solbær
- 2 æg
- 150 g sukker
- 1 1/2 tsk vanillesukker
- 1/2 dl mælk
- 250 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g smeltet smør
- Creme fraiche rørt med en anelse vanille til servering