.. en gudespise! Hvis ikke bloggen viser det i opskrifter, kan jeg fortælle at der ryger utroligt mange kilo kylling igennem køkkenet herhjemme. Kylling er forholdvis billigt, kan varieres i det næsten uendelige, det er fyldt med mættende protein og det er nemmere at kreere sund mad med kylling end fx svin – i mit univers altså.
Oftest køber vi faktisk 3-5 kg filet af gangen, det er god “panik-mad”: er aftensmaden idéløs kan man altid stege en filet og spise med en god salat. Jeg er dog løbet lidt kold i de her stegte stykker filet med et typisk drys paprika eller karry. Derfor er der nærmest gået lidt sport i at få omsat disse kyllingfileter til noget nyt og spændende.
Disse billeder yder ikke retten retfærdighed – som det kan ses var de netop præget af en smule travlhed – det gode er jo så at det er nemt og hurtigt at lave – så det egner sig til at det skal gå stærkt (hvis man udelader at tage billeder).
Opskriften rækker til 6 kyllingfileter, jeg lavede dog kun 3 så jeg havde rigeligt med marinade:
- 1/2 dl soyasauce
- 2 knuste fed hvidløg
- 4 g finthakket ingefær
- 2 tsk sesam
- 1 spsk smagsneutral olie
- 2 spsk honning
jeg brugte min elskede indendørsgrill |
[…] til oksekødet er selvopfundet, men marinaden fandt jeg inspiration til her, jeg lavede dog lidt om på opskriften og proportionerne. Begge slags kød lå i hver deres […]
Ser så lækkert ud.. Lagde du kyllingen på grill eller ind i ovnen? Har nemlig ingen grill 🙁
Og må jeg spørge, hvad du har gjort ved pastaen?
Hej Rebekka, jeg tilberedte kyllingen på vores indendørs-grill – men ovn kan du sagtens bruge! Pastaen blev sammen med nogle grøntsager vendt i dressing på cremefraiche. Se dressingen HER – du kan udelade ketchup og paprika 🙂 God fornøjelse – det er en skøn ret!
Hej sanne hvad har du marineret kylling med fordi det ser så godt ud
Skal prøve den i aften,glæder mig.
[…] kød havde jeg bare kylling, som jeg havde skåret i strimler, marinerede i denne Marinade og stegte dem til sidst på […]
har lige testet din kylling her til aften. kæmpe hit, mums 🙂
Prøv med sød chilisovs (og de andre ting: soya, olie, sesam, krydderier og lidt syre ala citronsaft el. balsamico og.lign). Mariner op til 24 timer. Sesam i marinaden er bedre end bagefter. Soya er salt, så jeg bruger ikke så meget. Jeg steger det hele på pande eller i ovn og smider det på frost. 3 stk. skal have 1½ minut i mikroovnen, så er der kød til ris, kartofler, salat, når man er single 🙂
Skal det ikke på frost, marinerer jeg champignon i halve med og steger det sammen. Det holder 🙂