Kylling med spidskål,tranebær og mandelris

 

Ja det føltes utrolig eksotisk at lave mad i forgårs da denne ret stod på menuen – men hold op det smagte godt!

 

Jeg har et anstrengt forhold til det meste kål, og særligt hvidkål – samtidig har jeg altid betragtet mig selv som “altspisende” og at jeg kan feje så stor en gruppe grøntsager væk irriterer mig .. På Food Festival opdagede jeg at mine smagsløg var yderst bitter-sensitive og forskeren i boden spurgte da også med det samme ind til “mig og kål”. Men jeg har besluttet at finde kål og opskrifter der producerer mad jeg kan lide .. og mit første eksperiment var denne ret med spidskål – og jeg kunne virkelig, virkelig godt lide det!!!

Retten har det kraftige, runde fra den store mængde karry og sødmen fra æbler og kål … og når det serveres med de let syrlige tranebær og de knasende mandelris gik det altså op i en himmelsk kombination der fik både jeg og den lige så kål-forskrækkede gemal til at juble. Jeg faldt over retten hos familie journalen i et madtema af hurtige retter – og denne ret kan være klar til servering på under 30 min., så det må siges at være let aftensmad!

Hvis du tænker der mangler et par billeder .. så ja .. jeg var langt henne i madlavning og fotos, inden jeg opdagede at der intet kort var i kameraet … tsk … så nogle af billederne måtte improviseres i en fart ud fra en håndfuld rester… meen mon ikke det går.

Jeg lavede (selvfølgelig) en række tilpasninger og justeringer i opskriften;

(3-4 pers.)

 • 400 g kyllingfilet i tern
 • 2 spsk. olie
 • 1½ tsk karry
 • 1 løg, grofthakket
 • 2/3 spidskål i tynde strimler
 • 2 store madæbler, skrællet og i tern
 • 2 dl vand
 • ½ terning svinebouillon
 • 1 dl tørrede tranebær
 • salt/peber
 • 4 dl jasminris
 • 8 dl vand
 • 2 tsk salt
 • 1 håndfuld nødder
 • 1 dl vand
 • 2 spsk maizena

Sæt risene over og kog dem efter anvisningen på pakken. I en stor gryde brændes karry let af i olien inden løg glaseres og kyllingen tilsættes. Brun kyllingen godt inden spidskål og æbler tilsættes og steges under omrøring til kålen er let blød. Tilsæt vandet og smid terningen i vandet og lad retten simre under låg i 15 min. Imens skæres mandlerne i flager og på en varm pande ristes de et par minutter til de er let gyldne inden de blandes i de færdigkogte ris. Jævn karrysaucen en smule, smag den til med salt og peber og server retten med et drys tørrede tranebær – mums!

Julestemningen er ved at finde mig og jeg går med tanken om at grave julekassen frem fra kælderen i dag – en begivenhed Anton synes er ret fantastisk .. julepynt er kattehimlen: bjælder, kugler og andet gøjl der kan dræbes langsomt er i høj kurs 😉

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!