en udstilling af det gamle, nordiske køkken – samtidig en levende udstilling med bl.a. pølsemageri |
“Find en fejl” montre med 1700-tallets køkken, vi stod længe og diskuterede frem og tilbage. (v. Dansk Landbrugsmuseum) |
Specialmel med oplysninger om møllen det er kærnet i og datoen kornet er høstet, skønt! |
I det trangeste telt var der både specialpølser og chokolade, det vaske begejstring og lidt spidse albuer hos nogle – men smagen var bestemt også god! |
Nogle havde lavet de smukkeste anretninger som reklame for restaurant besøg eller ophold. |
“Pink Hummus” var bestemt noget af det bedste jeg smagte dernede, men sødmen og farven af rødbeder og stadig en frisk hvidløgssmag – MUMS! |
Sennepsglaseret mini-medister med byg og rødbede, blåbær, æblesalat og rugbrødscroutoner (v. ministeriet for fødevarer) |
Sød og stærk ret, sennepsglaseringen var formidabel |
Og Uh hvor det duftede – mon ikke Danish Crown har en opskrift eller 8 på deres hjemmeside? |
Et par “gastronomiske grise”, som de kaldtes, havde fundet vej .. |
.. vej til mit bondehjerte 🙂 |
en drøvtygger eller to havde også fundet vej |
Teltene til trods, stormede det så meget at de fleste stande havde samlet strandsten til at holde på foldere, opskrifter osv. |
absolut et smagsmæssigt højdepunkt (v. Samtalekøkkenet) med en basilikumsbaseret salat og den møreste kotelet jeg nogensinde har smagt – mon ikke jeg kommer derind igen i morgen 😉 |
Smørrebrødsrestauranten havde et smukt, idyllisk kolonihavetema (v. Hotel- og restaurantskolen) |
Mandler overtrækkes m. chokolade og vendes herefter i pulveriseret, frysetørret hindbær (v. Kold College) |
Disse fantastiske smagsprøver tiltrak en horde af kvinder |
smagene var karakteristiske og jeg ærgede mig meget over de ikke solgte ud, det havde været perfekt til julekonfekten! |
Skærtoftmølle havde spændende kornsorte med, og havde, stormen til trods, forsøgt at lave en flot opsætning |
friske hasselnødder .. de frister godt nok .. |
sæsonens spændende kål, hvem der dog bare havde plads til den slags |
Arlas forsøg med mælk og æble – at lave ost. Her var ostevallen tilsat ekstra æble, spinat og en anelse kulsyre – hvorefter den serveredes som et shot. Interessant og spændende at smage. |
Selve “Æbleosten” blev stegt og serveret med en smule grønt og lidt gulerodspure, kæresten var vældig begejstret, jeg selv nåede dog ikke lige smagsprøve i denne runde. |
friske fisk vil have fine blanke øjne, og skinnende skæl. bedst af alt sælger de varerne i isfyldte termoposer, virkelig smart! |
Havtasken – smager fantastisk når man ikke skal se på den. Igen, ikke en rar tanke at dele badevand med den slags “monstre” – godt de kan spises 😉 |
[…] her i Aarhus. Faktisk har det været nedfældet i kaldenderen siden sidste år, for det var bare en god oplevelse. I år havde jeg udrustet mig med svigerinden og sammen tog vi ned for at se årets festival, der […]