Fettuccine med radicchio, lime og kørvel

IMG_3937

.. en ret der bestemt var noget ud over det sædvanlige! Radicchio er ikke noget jeg før har haft i mit køkken, ej heller smagt – så jeg var en lille smule nervøs for om smagen kunne være for bitter til mine smagsløg. Den lille røde herlighed viste sig dog at være helt skøn som salat – sprød og frisk, og slet ikke til den bitre/kålagtige side.

IMG_3912

Opskriften føltes i det hele taget som særlig avanceret, bl.a. pga. de syrligt-karameliserede gulerødder – og det var også en oplevelse at smage, men bestemt en god én af slagsen!

IMG_3916

Til denne lækre ret, for øvrigt kreeret af Nikolaj Kirk, lavede jeg selvfølgelig små justeringer og tilføjede bl.a. kyllingen så det ikke var en vegetarret 🙂

IMG_3922

  •  store gulerødder i grove stykker
  • olivenolie
  • 2 kyllingerfilet i tern
  • 1 lime (saften) (eller ½ citron)
  • 1 dl fløde
  • 400 g fettuccine
  • 1 radicchio
  • 1 bdt frisk kørvel
  • ½ tsk estragon
  • friskkværnet peber

Gennemsteg kyllingen og tag det af panden. Steg gulerødderne i olie på den varme pande til de er let gyldne. Kom limesaften ved og kog det ind til gulerødderne karamelliserer en smule. Hæld  estragon og fløde ved og lad den koge ind til den tykner og hænger ved gulerødderne. Drys med salt og tag panden af varmen.

IMG_3924

Kog pastaen efter anvisningen og lad den derefter dryppe godt af i et dørslag. Snit radicchioen i fine strimler og pluk kørvel i små buketter. Vend alle ingredienserne sammen og smag det til med salt og peber – og nyd det med det samme!

IMG_3934

Dette var endnu en opskrift fra min julegave “Mad til folket” af Nikolaj Kirk .. en kogebog jeg vil forsøge at strikke en anmeldelse af sammen – men det må være endnu en indlæg i køen 😉 Men denne ret var mit første træf med kørvel, og lækkert var det .. det kan være svært at beskrive med det mindede mig meget om lakrids.

IMG_3940

Smagen i retten var dog meget balanceret, og sådan en pastaret kan være en nem løsning på en hverdag hvor ulvetimen giver hovedbrud.

IMG_3926

I morgen formiddag er det tid: tid til mit mundtlige forsvar af min bacheloropgave og med mindre verden falder fra hinanden: min sidste tid som studerende og første tid som pædagog. Lige nu er meget af min energi fokuseret på at gennemgå mit oplæg i hovedet og selvfølgelig gøre mig lidt forestillinger om hvad samtalen kan indeholde … nå ja og så har jeg googlet censor 😀 Egentlig glæder jeg mig til det, glæder mig til at drøfte emnet med nogen der helt sikkert har gjort sig mange tanker om det og jeg glæder mig til følelsen bagefter, lettelsen over at have sluppet et projekt .. jo jeg glæder mig til i morgen 🙂

IMG_3934

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!