Fetagratineret Kylling

IMG_3951

… En nem variant til hverdagsretten “kyllingfilet i ovn” – som ofte kan redde en travl ulvetime. Jeg fandt opskriften hos Familie Journalen der altså må siges at kreere ret så mange retter til min madplan/inspiration, da det er prisbevidste retter der oftest er lavet så det passer til 2 personer .. helt perfekt – omend jeg ofte laver dobbeltportioner så der er til dagen efter.

Opskriften er simpel og nem – og laver man selv dressingen til salaten ved siden af, kan man bare tage en smule cremefraiche der fra 🙂

IMG_3949

Til vores aftensmad fik vi:

  • 2 kyllingfileter
  • 2 spsk olie
  • 4 spsk cremefraiche 9%
  • 75 g. fetaost (jeg brugte den hvide brik fra Puck)
  • salt/peber
  • en god blandet salat

IMG_3950

Tænd ovnen på 225 grader. På en meget varm pande brunes kyllingen godt i salt og peber inden de lægges i et fad og stilles midt i ovnen (ca 30 min.) og steges videre mens salaten snittes og forberedes.

Mos fetaosten grundigt med en gaffel og vend det med cremefraiche, salt og peber til en jævn blanding. Hæld blandingen udover de varme fileter (gem evt. noget som dressing til salaten) og gratinér dem i ovnen 10-15 minutter (evt en smule grill til sidst – hvis de skal have lidt ekstra farve) inden de er klar til servering – Bum færdig!

IMG_3955

 

Maden her er nu altså bestemt til den absolutte nemme side, og er man glad for feta (må være et krav til denne ret) smager det altså bare godt – smagen er ikke stærk eller gennemtrængende men sammen med cremefraichen bliver det salt og cremet – og det giver et stykke saftigt kød ikke mindst. Kyllingen kunne sagtens have være nydt med nogle bagte rodfrugter, men i sundhedens tegn hoppede vi på endnu en salataften og når nu der er investeret i lidt ekstra gode ting at blande i, er det nu altså også noget at se frem til.

 

IMG_3953

Stilheden herinde skyldes simpelthen at denne uge + næste uge grundlæggende er planlagt ud fra den tankegang at jeg formentlig var ledig … og så fik jeg jo så arbejde! .. så dagene har været lidt komprimerede når alle de dejlige ting skal presses ind i det samme skema .. Men hvad dagene bla. har indeholdt kommer der lidt nyt om senere .. nu skal dynen nemlig lune mig på sofaen – halsen driller mig noget så frygteligt ..

IMG_3956

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!