Affektionsværdi

IMG_4833Efterhånden som dagene tilbagelægges og oplevelser forplanter sig – samles minder og nogen gange fæstnes minderne i en konkret genstand … fx en champagneprop fra en særlig aften, en gave fra en særlig ven… joh jeg er nok en sucker for samle på den slags … men jeg synes det er dejligt at være omgivet af minder og varme tanker .. J

IMG_4834

IMG_4835

I gave fik jeg en smuk buket – nok den smukkeste jeg nogensinde har fået. Fyldt med smukke, limegrønne og hvide blomster og selvfølgelig med pædagogens farve: lilla. Den har nu pyntet i stuen i en helt uge – uden jeg har fået skiftet vand eller noget … og i hele ugen har Anton med jævne mellemrum sniffet roser… han har simpelthen nydt buketten lige så meget som mig – så den får altså lov at stå så længe den kan .. og indtil videre ser det ud til den klarer nogle dage endnu!

IMG_4859

IMG_4856

 

 

 

Et andet gavesæt jeg fik var 2 spinning-led. Det ene var leddet “tro, håb og kærlighed”. Og ja .. leddet har jeg faktisk haft i en del år .. men jeg har ikke haft det i armbåndet. Kort tid efter jeg fik mit første led, gennemgik jeg en ufattelig hård periode i mit liv .. og i den periode kom der faktisk en synlig bule i hjertet og pludselig blev det et symbol jeg slet ikke lige kunne magte at bære. Derfor har leddet i flere år måttet ligge i mit smykkeskrin indtil jeg var klar, og da jeg fik mit nye led kom lysten til at finde det gamle frem, acceptere det og tage det på. Det føltes godt at gøre det til en del af armbåndet igen.

IMG_4855

IMG_4853

IMG_4851

Samtidig havde jeg set at spinning havde lavet et “peace”-led .. og sådan et hippiesymbol måtte jeg eje som et evigt minde. Derfor blev det gamle led sat sammen med det nye hippieled, og for en smule gavepenge blev der suppleret med et fint firkløver der kunne fuldende mit armbånd J Tænk sig alle led repræsenterer et minde, en varm tanke, en begivenhed .. hvor er det herligt. Desuden fik jeg byttet mig til en smuk, fransk-inspireret kugle der kunne pynte i halskæden sammen med min garnnøgle J Nu er mit armbånd fyldt og jeg håber nu at jeg kan starte et læder-armbånd op.

IMG_4845

IMG_4848

Og apropos læder, så fik jeg denne lækre sag ind af døren. Den er så enkel og smuk .. og siden jeg nu er lidt for nærrigt anlagt til at samle på Pandora, vil dette armbånd gøre sig godt som et smykke der i hverdagen kan pynte og minde lidt J

IMG_4830

 

Den skønne gris var fra ham den dejlige – og den står nu og pynter i stuen 🙂

Sidste smykke jeg fik var halskæden “tro,håb og kærlighed”. Selve symbolet forbinder jeg meget med min mormor der har en halskæde af guld og som jeg husker hun har gået og stadig går meget med. Min mormor har haft stor betydning for mig i min tid som ung og studerende, og at gaven så var fra svigermekanikken betyder lige som at det går lidt op i en helhed – og så skinner den! 😀

IMG_4844

Den store overraskelse var dette litografi af Karin Olesen, en utrolig dygtig kunstner fra Viborg. Værket er købt hos Pusterum – et velgørenhedsprojekt, min Moster står i spidsen forder bl.a. at sikret en børnehjem at kunne afholde sommerferie – og hænger nu som en gave fra min mormor og morfar. Værket hænger ikke langt fra maleriet jeg fik af samme kunstner, da jeg blev færdiguddannet på handelsskolen. Jeg er overvældet og glad ..

IMG_4829

Som det ses, var Bølle-Anton vældig interesseret i fotoarrangementet .. skøre kat.

 

IMG_4858

… Joh affektionsværdi, det samler jeg altså på .. og sikken samling…

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!