Græskarpaneret kylling med flødestuvede rodfrugter

IMG_6916

 

En ret med græskarkerner, persillerødder, babyspinat og meget mere … og en ret der overrasker i fabelagtighed! Denne ret havde jeg glædet mig til at lave, om end jeg var ret usikker på om den ville blive en anelse kedelig. Måske var det den smukke, sprøde kylling, måske var det fløden, måske var det solskinnet udenfor – men det endte med at føles som ren hverdagsluksus, simpelthen. Retten faldt jeg over hos Alt for Damerne, som sædvanlig lavede jeg dogændringer.

IMG_6906

Kyllingen blev virkelig sprød og fik en dejlig smag af panering – græskarkernerne gav både bid og smag på en lækker måde, en smag jeg er faldet for! Jeg må sige at denne panering kan kvikke den almindelige, stegte filet op til et luksuriøst stykke fjerkræ! J

IMG_6907

Umiddelbart troede jeg at retten ville føles som en tung vinterret, men med en frisk og sprød salat kombineret med en solskinshimmel var det tæt ved at føles som forår – tæt ved.

IMG_6910

Til en stor portion (3-4 pers.) brugte jeg:

  • 3 kyllingebryster
  • 4 spsk. Rasp
  • 3 spsk. Græskarkerner
  • Salt/peber
  • 300 g rodfrugter
  • 200 g babyspinat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl madfløde
  • 1 dl bouillon
  • Smør/olie til stegning

IMG_6911

 

 

IMG_6912

Dup kyllingen tør og blend græskarkernerne ret fint. Bland rasp og kerner, vend kyllingen heri og lad den hvile 10 minutter. Skræl rodfrugterne og skær dem i stave, skyl spinaten og lad den dryppe godt af, skær hvidløget i tynde skiver.

IMG_6914

På en varm pande steges kyllingen i smør og olie 5-10 minutter på hver side (husk at krydre efter med salt og peber) alt efter tykkelsen, sørg for kun at vende kyllingen 1 gang så paneringen ikke ødelægges.

IMG_6922

I en gryde svitses rødderne og hvidløg i smør uden de tager farve et par minutter inden bouillon og fløde hældes ved og rødderne simrer 8-10 minutter til de er næsten møre. Lad dem simre uden låg så lidt af væden samtidig fordamper. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen, smag til med salt og peber inden servering – MuMS!

IMG_6921

En utrolig let og ikke mindst billig ret der burde smage de fleste – så som gæstemad kan det sagtens bruges. Jeg er i hvert fald blevet hooked på at eksperimentere med panering i den nærmeste fremtid.

IMG_6926

Inden snestormen rammer står den på et venindevisit af de gode J Veninden går på barsel med en dejlig lille dreng der havde en hård start i livet med kolik – så jeg ser sådan frem til at se dem være på “den anden side” og nu have overskuddet til at nyde familielivet J Kæresten ligger underdrejet på sofaen og er taknemmelig for en smule hjemmebagt morgenbrød. Jeg er lige kommet i tanke om hvor nær påsken egentlig er – det udløser en uges ferie og en masse samvær med dejlige mennesker – mit humør steg lige lidt J og nu? – nu skal jeg have fundet termotøjet frem til snestormen!

IMG_6918

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!