Jordbærparfait

IMG_5000

 

.. og hvor er det da en utaknemmelig ting at fotografere, et motiv der vil smelte kan virkelig stresse en multitaskende, forvirret køkkenrytter som mig – så forestil dig isen en smule mere frossen, så ville den være lige i skabet 😉

Når nu vi skal ud i det med de frosne bær må jeg altså slå fast: jeg serverer ikke ubehandlede bær med mindre de er fra min kære mormors have. Efter alle sagerne med leverbetændelse og meget andet må de rå bær gemmes til det er sæson – men så er det jo også bare med endnu større nydelse når de endelig kan komme på bordet. Derfor er min parfait også en smule anderledes end den ville være hvis den var lavet en varm dag i august – hvor rå bær ville være at foretrække.

IMG_5006

Den lækre parfait blev dog ikke krystalliseret – jeg tror bl.a. indfrysningen gjorde forskellen J til denne lækre jordbærparfait brugte jeg:

  • 5 pst. Æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • 500 g frosne jordbær
  • ½ dl vand
  • 150 g sukker
  • 4 dl piskefløde

IMG_5002

I en kasserolle varmes vand og jordbær langsomt op, når bærrene er tøet hældes sukkeret ved og det gives et kort opkog – er der meget væde kan det koges en smule ind. Lad bærrene køle helt ned. Pisk æggeblommer og flormelis til en let æggesnaps og piskefløden til en let flødeskum. Vend jordbær med æggesnapsen inden de til sidst vendes med fløden. Hæld isen i en beholder og stil den i fryseren. Under indfrysningen kan siderne ned fordel skrabes for at isen fryser jævnt.

IMG_5006

Når isen skal serveres er det vigtigt at huske det er en parfait – dvs. den tager længere tid om at tø til servering. Stil isen på køkkenbordet 15-20 minutter før servering, men husk at holde øje med den.

Når der tales om parfait skulle den høje sukkermængde have betydning for at der ikke dannes krystaller, så være opmærksom på dette hvis du ønsker at skære ned på det søde J

IMG_4999

 

 

I går gik det netop op for mig hvor lang påskeferien er – nej det er jo fantastisk! Arbejdet fylder meget i disse dage – både på godt og mindre godt. Det gode er at jeg er meget fokuseret og fordybet på min opgave, det mindre gode er at der er noget uro i personalegruppen – og jeg oplever én kollega jeg har utrolig svært ved at arbejde sammen med, det må være udfordringeni april at arbejde på den relation. Nu gælder en arbejdsdag og bagefter noget jeg har glædet mig til: venindetræf 🙂 En veninde på barsel, med termin om mindre end en uge, skal der sludres med og spises lidt aftensmad – hun har en dejlig lille mops, så Manfred er også på gæstevisit 🙂

IMG_5005

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!