Lynlækker torsk med porre og tomat

IMG_7459

En nem der med få ingredienser og minimal arbejdsindsats giver et lækkert resultat! Ja herhjemme er fisk jo ikke i høj kurs – kæresten spiser intet der lever under vand og det betyder jo at det kun står på menuen når jeg spiser alene. Denne ret har jeg spist så uendelig mange gange, den er let og lækker – voldsomt billig og når opskriften er delt ud til veninder er de vendt begejstrede tilbage. Faktisk havde en veninde haft held med at servere den for sin kæreste der ikke er glad for fisk – og han kunne lide det! – den tror jeg desværre ikke går herhjemme … Men så har jeg også nogle ting at glæde mig til når jeg skal være mig selv J

IMG_7451

Retten er nu altså stadig til den federe side og den ligger altså tungt – men den cremede smag er det hele værd! Til gengæld kan jeg slet ikke understrege persillens vigtighed – så spar den ikke væk!

IMG_7452

Til en stor portion (2 pers.) brugte jeg:

 • 400 g torskefilet, frost
 • 50 g smør
 • 4-5 tomater
 • 2 porrer
 • 2½ dl madlavningsfløde
 • Evt. maizena
 • 1 bdt. Persille
 • Salt/peber
 • Ris

IMG_7458

I en stor gryde lægges smør og frossen torsk, der lægges låg på og ved svag varme smørdampes fisken med en god portion salt og peber i 5 minutter medens grøntsagerne ordnes. Rens porrerne grundigt og skær både porrer og tomater i skiver. Læg grøntsagerne ovenpå fisken og lad det dampe videre under låg 20-25 minutter til fisken er mør og grøntsagerne faldet sammen – imens kan der koges ris og den friske persille kan skylles og hakkes. Hæld fløden ved og lad retten koge op i 4-5 minutter mens der forsigtigt røres i gryden uden torsken deler sig i for små stykker. Retten smages til med salt og peber, og kan jævnes efter ønske inden den serveres med ris og masser af frisk persille! MUMS!

IMG_7456

Puh, i morges ringede vækkeuret kl 5.30 og morgenmenneske eller ej – så er det altså ikke noget jeg er vant til. I morgen er det igen en tidlig morgen, men jeg har udsigt til en gennemgående spændende og god dag! Dagen starter med en morgenåbning og selvom jeg da synes dette er tidligt – så synes jeg det er en særlig dejlig ting at starte morgenen sammen med børnene. Det er hyggeligt at der er tid og ro til et særligt nærvær, nogle længere samtaler og flere af de særlige øjeblikke J Fx fortalte en lille pige mig i morges at hun ville klædes ud som “en dræbermus fra Holte” – den kan jeg leve højt på længe!

s

Derudover har jeg 3 mdr.-samtale med lederen i huset og det bliver egentlig rart at evaluere min start i huset, også fra hendes side af, og måske blive mere afklaret omkring hvad jeg gerne vil fremtidigt – blive eller rejse J Jeg skal bagefter på besøg i en naboinstitution hvor jeg skal have en enkelt arbejdsdag som “nødpasning” med en medhjælper – lidt spændende at opleve at blive tildelt alt det ansvar når jeg nu ikke havde det som studerende. Når jeg får fri går turen mod Randers til en overnatning og hygge med barndomsveninden – hun er endda så fantastisk at smide en and (fælles livret) i ovnen som jeg kan glæde mig til hele dagen. Jeg skal møde hendes kæreste og vi skal på tøsetur til svømmehallen (altså uden kæresten 😉 ). Lørdag har en veninde sin bryllupsdag og der sendes en varm tanke til at dagen bliver som de har håbet det og de får nogle minder de kan lune sig ved i mange år J

IMG_7463

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

 1. Mon ikke det er en god ret at starte med, hvis man vil overbevise sine fiskeskeptiske venner om, at fisk faktisk kan smage godt? Så skidt med at det ikke er en kalorielet ret 🙂

 2. Nu bliver jeg altså nysgerrig: Hvordan endte “Dræbermusen Fra Holte” med at have på? 😀

  • Hej Simone, så vidt jeg husker fik hun klovnehår, ører og kappe på .. men selve udklædningen er underordnet så længe man har den barnlige fantasi 🙂

Fantastisk med en kommentar!