Lækker pastasauce på solmodne tomater

IMG_9264

… Nem hverdagsmad der smager af sensommer, solskin og velvære. En nem ret der hurtigt kan ordne resterne af drivhusets tomater eller sidste uges indkøb. Jeg valgte at lade mine tomater være temmelig “au natural” – men en smule koncentrat kan hjælpe det sidste stykke.

IMG_9247

IMG_9248

Indslaget her var absolut anderledes til hvad vi normalt spiser og egentlig endte det jo med at være lidt italiensk-inspireret pastaret – og når nu det er fuldkornspasta, er det virkelig mad med gods i. Gode grøntsagsstænger eller andet grønt tilbehør kan virkelig løfte retten.

IMG_9253

Til den formidable sauce brugte jeg (3-4 pers.):

 • 2 spsk. olivenolie
 • 800 g cocktailtomater
 • 200 g alm. Tomater
 • 1 løg
 • 4-5 fed hvidløg
 • 1-2 tsk. sukker
 • Salt/peber
 • 1 stor håndfuld frisk basilikum
 • Servering: sprødstegt bacon og fuldkornspasta

IMG_9256

Hak løg og hvidløg groft, det giver saucen lidt rustik struktur. Hak tomaterne groft. I gryden steges løg og hvidløg til de er glasklare, de må ikke brune. Hæld alle tomaterne ved og bring retten til at simre under låg, lad gryden passe sig selv min. 20 minutter eller til tomaterne er kogt ud. Er saucen for tynd til din smag, kan du lade den koge uden låg og koge lidt ind. Smag saucen til med sukker, salt og peber. Lige før servering røres den grofthakkede basilikum i saucen.

IMG_9262

Vi nød saucen oven på en gang fuldkornspasta med en smule sprødstegt bacon og lidt friskrevet parmesan – nem mad! Det er ved at være nu tomaterne kan/skal konserveres og bruges til fx ketchup eller syltede produkter. Måske kunne denne sauce koges ind til en tykkere variant der kan bruges i andre retter? Jeg er ikke færdig med at eksperimentere med tomater og næste år er jeg nød til at have egne planter igen. I mellemtiden nyder jeg at det er lige nu de danske tomater kan købes gode og billige.

IMG_9263

Denne uge var lige så tåbelig som sidste uge: fyldt med en masse skønne ting – bare lidt for meget. I aften er min første aften/dag uden planer efter arbejdet, og egentlig har det jo været sjovt – det er netop problemet! Når det hele er sjovt og noget jeg gerne vil, ja så har jeg tilsyneladende kørt taktikken: “Ja Tak”.

IMG_9254

Jeg har fået set en veninde og hendes dejlige lille søn, fået slæbt mig til 2xtræning og et foredrag af min hundetræner .. og det var så den uge! Nu er planen (reglen!) at holde en skrabet uge … men med træning, personalemøde og overarbejde skal jeg heller ikke presse flere ting ind.

IMG_9255

Jeg har fået en lille ting til at hjælpe på motivationen til sofaaftener: garn! Nu skal det diagram altså forstås! Jeg glæder mig helt vildt til at starte .. jeg elsker den energi jeg får i sådan et hobbyprojekt!

IMG_9260

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. Hej Sanne :o)) denne ret ligner til forveksling den omgang tomatsovs som jeg fik lavet 7 glas af i går. Jeg havde også oregano i og blendede det til sidst inden det kom på glas det smagte dejligt.
  .

Fantastisk med en kommentar!