Sprøde specier med citron og hvid chokolade

IMG_9836

En dejlig kombination af den friske citrus med den søde chokolade. Småkager er en herlig spise der både er nem at lave, smager de fleste og så er de altså praktiske når det er “cake-2-go”. Med en snarlig afslutning af job er der jo netop en perfekt anledning til at dele søde sager ud og jeg fik hapset en fabelagtig chokoladebog af Morten Heiberg, fra en veninde.

IMG_9832

 

Bogen var selvfølgelig proppet med opskrifter jeg må prøve, så omgangskredsen får små småkagesendinger efterhånden som bagelysten får overtaget.

IMG_9829

Disse blev da også delt i godt selskab, og i det hele taget fik jeg bare sådan lyst til at bage småkager, at jeg kort efter måtte i sving med endnu én af fristelserne i bogen. Nu hvor efteråret vinder ind på os, er det vel heller ikke helt galt at trække et varmt tæppe frem på sofaen og slappe af med en smule hjemmebag.

IMG_9825

Til en portion på ca. 20-30 stk. brugte jeg:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 40 g hvid chokolade
  • 2 øko. Citroner

IMG_9826

Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør og sukker sammen. Rør ægget i dejen og sigt hvedemelet i. Blend mandlerne fint, hak chokoladen fint og vend det i dejen med den fintrevne skal af citronerne. Dejen æltes ensartet og kan evt. stilles på køl hvis den er for blød. Dejen sættes i toppe på den beklædte bageplade – ca. ½ spsk. dej til hver top. Hold god afstand mellem toppene, jeg satte kun 3 stk. på en bageplades bredde. Tryk toppene let ned inden de bages midt i ovnen ca. 10 minutter eller til de er let gyldne i kanten. Småkagerne skal køle af på en bagerist inden de kan pakkes i en lufttæt kagedåse.

IMG_9821

… For nylig tog kæresten og jeg hinanden i hånden og gjorde noget vi gør for sjældent: spiser ude! Ikke nok med at vi kom ud og spise, vi kom også ud og prøve noget eksotisk, noget nyt og spændende og jeg ser frem til at dele oplevelsen herinde. Lige nu ramler en booket kalender dog en smule sammen med et skrantende helbred, men det er på vej! Må solen skinne på din lørdag!

IMG_9834

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer

  1. Hej Sanne. Tak for den god og nemt opskrift. Jeg har lige bagt småkagerne. De smagte som jeg har forventet, plus de dufter fantastisk. 🙂

Fantastisk med en kommentar!