Cornflakescookies med masser af knas!

IMG_9880

Disse herligheder er nemlig fyldt med både cornflakes, havregryn og chokolade i en lækker lille symfoni. Opskriften er endnu en smagsprøve på Morten Heibergs Chokoladefristelser, for efter min erfaring med citronspecierne måtte jeg altså bladre lidt videre i bogen.

IMG_9866

De sidste uger har kæresten og jeg haft en fast aftale med et vennepar: mændende hygger mens pigerne er til træning, og så har jeg jo haft en ugentlig anledning til at sende lidt søde sager ud af huset. Faktisk fik kollegerne resten af portionen der viste sig at være temmelig stor.

IMG_9868

Småkagerne har drillet mig og jeg nåede aldrig frem til at tilgive dem. Umiddelbart lyder opskriften utrolig hurtig lavet, og jeg planlagde da derfor også at kombinerer småkagebagning med tilberedning af aftensmaden. Det viste sig at være et projekt der strakte mig tålmodighed en lille smule.

IMG_9871

For dejen var temmelig “tør”, altså faktisk var det sådan en smule smuldret og ikke sammenhængende – og hvad gør man så når opskriften fortsætter som om det er en tæt dej? Jeg turde ikke rigtig bare tilsætte uanede ekstra mængder smør til dejen så i stedet valgte jeg at trykke dejen sammen – til enkeltvise småkager. En anelse mere bøvlet og en smule irritationsfremkaldende når nu aftensmaden også stod og råbte på opmærksomhed. Da småkagerne var færdigbagte var jeg en smule sur på dem og af den grund var jeg ikke upartisk da de skulle prøvesmages: jeg syntes de smagte bøvlet.

IMG_9886

Efter at have forladt venneparret med en dåse af disse cookies fik jeg dog tilbagemeldingen: “… næste gang du laver en “dårlig” portion småkager, så tager vi gerne i mod dem”. Og på jobbet forsvandt de hurtigt i en pause – nå ja og de 3 der var tilbage røg i lommen på en kollega inden den tomme dåse kom hjem igen. Så .. jeg må jo sige at jeg synes de smager godt: de smager af chokolade, har et sprødt knas, et lidt sejt bid og er et alternativ til småkagefadet.

IMG_9883

Jeg skriver opskriften som Heiberg har opgivet den og kan jo sige den er rigtig god, om end en smule mere bøvlet end andre. Har du mod på at arbejde med ingrediensforholdende så slå dig løs! Til ca. 30 småkager skal der bruges:

 • 100 g mørk chokolade
 • 130 g smør
 • 125 g sukker
 • 1 spsk. sirup
 • 1 tsk. Natron
 • 1 spsk. sødmælk
 • 200 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. kakao
 • 125 g cornflakes
 • 2 spsk. havregryn

IMG_9894

Tænd ovnen på 180 grader. Hak chokoladen groft. Smelt smør, sirup og sukker i en kasserolle ved middellav varme. Rør natron og mælk sammen inden det hældes i gryden. Bland resten af de tørre ingredienser og hæld smørblandingen ved. Rør dejen ensartet. Med 2 skeer samles dejen til småkager, vil det ikke hænge ordentlig sammen kan det krammes i hånden inden de placeres på bagepladerne. Lad småkagetoppene være let flade. Småkagerne kan placeres relativ tæt, da de ikke flyder ud.

Lad småkagerne bage ca. 10-15 minutter midt i ovnen, alt efter størrelse, og lad dem køle på bagerist – hold godt øje med de ikke brænder på. Smid de afkølede småkager i lufttæt kagedåse og nyd dem med en god kop kaffe eller et iskoldt glas mælk.

IMG_9884

 

I går kom den så “pludselig”, den sidste arbejdsdag i børnehaven. Tror egentlig ikke helt jeg har forstået det endnu. På sin vis glædede jeg mig til dagen. Jeg så frem til at hygge med børnene uden nogle bagvedliggende opgaver – intet papirarbejde, ingen handleplaner, ingen fokus på at skulle levere noget til samarbejdet med kolleger eller forældre. Bare nærvær, samvær og plads til at fokusere på alt det der har været meningsgivende og glædesgivende de sidste 8 måneder. Omvendt frygtede jeg dagen også, for på trods af min relativt korte ansættelse har jeg aldrig før haft samme følelse af tilknytning og af at være “hjemme”. Samtidig har den nostalgiske stemning også betydet at de ting jeg har været ærgerlig over, utilfreds med eller ligefrem haft dårlige dage over: står utrolig svagt i hukommelsen pludselig.

IMG_9888

Dagen var god, faktisk tror jeg ikke den kunne være bedre. Hele dagen var fyldt med en masse kram og søde ord fra børnene og deres forældre. Dagen bød på søde gaver og lykønskninger for fremtiden, farvelssang, en par tårer der ikke lod sig stoppe, kanelstang til kolleger og sødt til børnene. Som en ekstra bonus faldt dagen sammen med en kollegial komsammen om aftenen, der blev spist god mad og drukket mindre god rødvin der ledte til knapt så intelligente samtaler og gode grin. Som en ting jeg ikke har prøvet i maaaange år, kunne jeg som sidste mand (ud af 2) lukke og slukke festen og konstatere at min kasse på 3 liter rødvin havde gjort det godt til 2 mennesker. De næste dage skal der lige sættes lidt ting i system så børnehaven kan lukkes som kapitel, og der skal lidt hygge til at der mentalt kan opstilles til at starte det nye job onsdag. I dag, i dag har jeg sørget for at holde min dyne varm.

IMG_9885

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!