Lækker limewok med squash

IMG_0538

En lækker variant der bruger få, men gode råvarer. Maden er let lavet og et godt bud på hverdagsmad til den sunde side. Jeg bilder mig selv ind at en masse friske vitaminer kan holde årstidens snue for døren, selvom det er de færreste der slipper uskadt igennem.

Tænk for få år siden var mit kendskab til wokmad ikke-eksisterende og egentlig var jeg heller ikke specielt nysgerrig for en masse af ingredienserne forekom mig semi-fremmede: ingefær, frisk chili, kokosmælk – de indgår bare ikke i det traditionelle køkken jeg er vokset op med. Jeg har dog efterhånden oparbejdet erfaring og jeg elsker, elsker, elsker wok! Hvad end det er den salte umami-udgave, en sødlig som denne eller noget helt tredje – så holder jeg meget at de bløde nudler i kombination med sprøde grøntsager.

IMG_0478

Laver du meget wok så overvej at købe sesamolie, det er en god investering! Sesamolie kan tåle højere temperaturer uden at branke og gør sig således godt hertil, maden slipper lettere wokken og det forbedrer arbejdsprocessen og madens kvalitet betydeligt.

Derudover er wok en helt genial spise på hverdage: sund, let og oftest temmelig billigt. Disse tre egenskaber har denne delikatesse også (4.pers.):

 • 300 g tørrede ægnudler
 • 1 spsk. sesamolie
 • 1 ds. Bambusskud
 • 400 g kyllingefilet
 • 3 squash
 • 3 øko. Limefrugter
  • 1 spsk. fintrevet limeskal
  • 1 tsk. limesaft
 • 1 ds. Kokosmælk
 • 1 spsk. revet ingefær
 • 1 håndfuld friske basilikumblade
 • Salt/peber

IMG_0480

Sæt en gryde med rigeligt vand over (smid gerne en bouillonterning i), til nudlerne. Kog dem efter anvisningen og hæld dem derefter i et dørslag og skyl med masser af koldt mand til nudlerne er kolde. Lad nudler dryppe af i mens der wokkes. Hæld væden fra bambus, skær kyllingen i strimler og skær squash i stave. Varm wokken grundigt op inden kyllingen svitses 2 min. i olien. Tilsæt squash og svits videre 2 minutter. Tilsæt limeskal, limesaft, bambus, ingefær og kokosmælk og varm retten grundigt igennem. Tilsæt nudlerne til sidst og smag retten til med salt og peber. Inden servering vendes grofthakket basilikum i retten – mums!

IMG_0482

Jeg sidder med dynen på sofaen og strækker benene efter hvad der føles som en lidt hård arbejdsuge, trods den kun har varet i 4 dage! Men med vagter der ligger så tæt at nattesøvnen begrænses og en udsædvanlig dag i går – så er hovedet fyldt for nu.

IMG_0530

I går var ellers er lækker dag: der blev holdt nogle historiske foredrag om foreningen jeg er ansat i og sidst på eftermiddagen stod 2 guides klar til at give en rundvisning på Aros. Vi sluttede af med en middag i byen og nogle gode samtaler inden sengen igen skreg på et (kort) ophold.

IMG_0529

I morgen har jeg fri og jeg har hurtigt fyldt min dag ud. I morgen starter jeg fastende, ikke fordi jeg er hoppet på nogen kur men jeg har en lille aftale på sygehuset til et standard tjek af blod og hjerte. Det er hurtigt overstået. Men hvor er det en skør fornemmelse at træde ind i ambulatoriet og trækker nummer, præcis på samme måde som ved bageren. Da jeg i sin tid var ryger, kunne det være barskt at trække et højt nummer når nu der ikke kunne ryges inden det var overstået – heldigvis er tiden ikke længere opgjort i den slags for mig mere.

IMG_0543

Derefter består dagen af små gøremål: både kæresten og jeg har fødselsdag inden for de næste 14 dage, så jeg sal ud og hente hans gave. Derudover skal jeg besøge børnehaven og indkassere nogle varme børnekram, og så trænger bilen til en vask og støvsugning. Og så er den fridag formentlig brugt.

Lørdag går turen til svigerfamilie-tamtam i Jelling – det bliver helt sikkert hyggeligt J

IMG_0526

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!