Lagkage med limecreme, jordbærmousse og marcipan

IMG_0510

En fabelagtig kombination af det friske og let syrlige sammen med det søde og sommerlige. Denne lagkage er helt suveræn og har uden tvivl overtaget 1.pladsen (for mig) fra den ellers populære udgave med hindbær og Toblerone – men jeg har også en inderlig kærlighed til lime.

TIP: prøv også varianten med appelsincreme og skildpaddemousse – en lækker sag!

Jeg ville også udvikle lidt på bundene – de blev dog så ufatteligt lækre. Mere om dem senere.

IMG_0547

Lagkagen er lavet ud fra samme princip om 3 lagkagebunde, 2 lag mousse/creme, en top af marcipan og sider af ren flødeskum. Lagkagen bliver dog hurtigt høj (og flot) når bundene er hjemmebagte og sagtens tåler lidt tykkelse. Samme princip gælder for marcipantoppen der laves med samme metode.

IMG_0484

IMG_0485

Mousserne er inspireret af en smule “vandren på nettet”, særligt limecremen fandt jeg dog hos en lille kageklub på Jubii. Limecremen er en stor portion, og næste gang vil jeg halvere den til sådan en almindelig lagkage – jeg smed dog det overskydende creme i fryseren og har allerede bestemt hvad det skal bruges til.

IMG_0488

IMG_0491

Jeg har ikke halveret opskriften – så vær opmærksom på, at det kan være en god idé med mindre der er planer om 2 lag eller en anden anvendelse af den sidste halvdel.

IMG_0492

Sådan en lagkage er egentligt temmelig praktisk da den ikke kræver meget arbejde på selve festdagen, den kræver dog en hel del forberedelser når den laves fra bunden. Lav disse mousse dagen før festen og læg kagen sammen aftenen inden, så kan den stå og sætte sig i køleskabet natten over.

IMG_0497

Marcipan og glasur/pynt kan også laves i samme omgang. På festdagen skal den således kun tylles i siderne – og vupti!

Til denne sag har jeg brugt (8 pers.):

 • 3 lagkagebunde
 • Ca. 100 g marcipan
 • 1 spsk. flormelis
 • Limecreme
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 2 dl sødmælksyoghurt naturel
  • 1 ½ dl. Sukker
  • 6 øko. limefrugter
   • 2 tsk. Revet limeskal
   • 1 dl limesaft
  • 4 blade husblas
 • Jordbærmousse
  • 300 g frosne økologiske jordbær
  • 5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • 5 blade husblas
 • 3 dl piskefløde til siderne

IMG_0499

Lav limecreme minimum 2 timer før du skal lægge kagen sammen, men gerne dagen før. Pisk fløden til blødt flødeskum. I en separat skål piskes cremefraiche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed til sukkeret er opløst. Læg husblassen i en skål koldt vand mens limefrugterne rives og 1 dl saft presses i en kasserolle. Varm saften op ved middel-svag varme, vrid husblassen fri af vand og rør det ud i saften mens gryden tages af blusset.

IMG_0501

Rør i saften og når den når ca. lillefingertemperatur (det sker næsten med det samme når husblassen køler det ned) hældes det sammen med limeskallen i cremefraicheblandingen. Rør blandingen hurtigt og let sammen inden det vendes med flødeskummet og stilles på køl til det stivner.

IMG_0559

Jordbærmoussen kan puttes direkte i kagen, eller der kan vælges samme fremgangsmåde som ovenover – jeg valgte dog førstnævnte. Smid husblassen i en skål med koldt vand. Hæld sukker og jordbær i en kasserolle, der ved middel varme bringes i kog. Kog bærrene møre og mos dem let med en gaffel. Pisk fløden til skum. Vrid husblassen fri af vand og opløs den i de varme jordbær, der tages af blusset. Rør i gryden så massen køles ned, når den ikke er varmere en lillefingeren kan det vendes i flødeskummet.

IMG_0553

På lagkagefadet placeres første bund med springformen rundt om, som form. Hæld jordbærmoussen i og læg endnu en bund ovenpå, kagen må nu gerne sætte sig 1 time inden næste lag tilføres (så moussen lige kan stivne lidt). Fordel limecremen og sidste bund på kagen, behold gerne springformen på som støtte. Limecremen er temmelig fast i konsistensen, men jeg lagde det op i skefulde og brugte derefter en smørrekniv skyllet under den varme hane til at glatte det lidt ud.

IMG_0515

Rul marcipanen ud og pynt kagen efter smag – jeg pyntede med pink glasur og frysetørrede jordbær. Nu kan kagen trække natten over eller minimum 2 timer i køleskabet. Inden servering tages springformen af og der tylles blødt flødeskum på siderne.

Denne kage er bare skøn og helt utrolig lækker til et fødselsdagsselskab. Jeg serverede den for mine bedsteforældre der nød den med stort velbehag, derudover voksede kagen sig så stor at vi valgte at køre et stort stykke kage ud til en ven – og så er der stadig et stykke til aftenkaffen.

IMG_0547

I dag fik jeg købt 4 julegaver i ét hug, og dermed er min forsinkede start gået. Heldigvis var det faktisk også de sværeste gaver, så resten glider let – og langt de fleste har jeg brugt formiddagen på at undersøge og beslutte indholdet på – så nu kan de bestilles hjem, dem der skal det. Jeg går jo og glæder mig til torsdag, hvor første lønseddel fra det nye job triller ind. Jeg aner ikke hvad min løn er, i hvert fald ikke så præcist at jeg kan regne mit slutbeløb ud. Mellem weekend-/aften-tillæg, stigning i løntrin, stigning i arbejdstimer og en rullende arbejdsplan der veksler mellem alt fra 45 timer til 20 timer – jo jeg glæder mig temmelig meget til at se min løn.

IMG_0556

Den kommende uge er jeg inviteret på Aros og restaurant med mit job, og tilmed også løn i mens – det føles utroligt luksuriøst når man er vant til det kommunale budget der knapt efterlader plads til de basale ting. Jeg var på Aros i sommer for at gå en tur i regnbuen og se Edvard Munch. Denne gang er det det royale ægtepar der udstiller og det skal sikkert være fint nok, jeg er på ingen måde kunstkender eller analytiker og forholder mig oftest kun til min æstetiske mening og følelsesmæssige påvirkning af det enkelte stykke. Nu er det jo også en udflugt med kollegerne så fokus er for mig at lære dem bedre at kende – og så er udsigten, uanset min højdeskræk, smuk fra regnbuen.

IMG_0549

Print Friendly, PDF & Email

9 kommentarer

 1. Jordbærmousse der rigtig lækker ud. Jeg ville lige høre, hvor meget der bliver af en portion? Ville der være nok til at dække en tolagskage i alm lagkagestørrelse? 🙂

 2. Den ser utrolig lækker ud men jeg tænker også om den kan laves dagen før eller om bundene bliver for “smattede”?

 3. Hej! Kan du guide mig til din opskrift på bundene?:0) Jeg læser, at du har udviklet dem, men kan ikke finde noget på det:0)

Fantastisk med en kommentar!