Lækre Spinattimbaler

IMG_0450

Skønt tilbehør til vinterretterne, vi nød dem med et stykke glaseret hamburgerryg. Timbalerne har godt med fylde og en cremet konsistens – de er bare super lækre. Sunde kan man nok ikke helt kalde dem, med det store indhold af ost: men med en fedtfattig udgave kan samvittigheden fint bære at der løftes 2. runde over på tallerkenen. Opskriften er inspireret af hjemmets blad “Mad”.

IMG_0424

Til de små delikatesser brugte jeg (5 stk.):

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g frossent, optøet helbladet spinat
  • 1 spsk. olie
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 250 g light revet mozzarella
  • Salt/peber

IMG_0428

Tænd ovnen på 180 grader. Pil og hak hvidløg og løg groft. Hæld spinaten i en si og pres let væden væk. Hak spinaten groft. Sautér løg og hvidløg blanke med olie i en gryde. Tilsæt spinaten og krydr med salt og peber inden det simrer under omrøring i 5 minutter. I en skål piskes æg og mælk godt sammen inden osten røres i – gem en håndfuld til at toppe med. Tilsæt spinaten og fordel fyldet i forme – jeg brugte silikoneforme men en muffin-bradepande kan også bruges. Stil de fylde forme i en større form/fad og hæld varmt vand ved. Drys det sidste ost over inden de bages midt i ovnen ca. 30 minutter. Lad dem hvile et par minutter på en rist inden de vippes ud af formen og serveres.

IMG_0431

I fredags rundede jeg fødselsdag og blev nu 27, det var ganske smertefrit og egentlig en hyggelig dag på mange måder. Jeg stod tidligt op og nød morgenmad med kæresten, hvor jeg også blev begavet med lækre gaver. Så tullede jeg tilbage til dynen og slumrede det meste af formiddagen væk inden jeg drog på job. Der blev delt lidt slik ud til kollegerne (og selvfølgelig kage – den kommer!) der kvitterede med fødselsdagssang så jeg blev helt forlegen. Resten af aftenen blev brugt på at se Revy og sludre med beboerne på mit job – jo det var faktisk en rigtig god dag. I aften står den på Mortens Aften på arbejdet – med mit kærlighedsforhold til and har jeg glædet mig det meste af ugen!

IMG_0443

I fødselsdagsgave til mig selv har jeg bestilt en tur ved frisøren og der skal ske lidt større ændringer så jeg både glæder mig og frygter det! Lige nu nyder jeg den sidste rest af søndagen – inden job, og så venter der faktisk 14 dage med ganske få arbejdsdage og masser af dejlige planer.

IMG_0448

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!