Snapshots: Oldtidsstien

IMG_7964

Hjemmet bærer præg af en tid, hvor både kæresten og jeg har fødselsdag og arbejdsbyrden er mærbar. Derudover er gode intentioner og venskaber hurtigt om at booke fritiden. Det er dog ikke længe siden jeg tog Manfred i snoren og beggav mig ud på denne smukke rute.

Oldtidsstien er en blanding af smuk natur og gammel historie, og på meget af ruten er der stilhed og fornemmelsen af at være alene i verden. Tankerne pauses for al opmærksomhed må gå på at indoptage, forstå og nyde det landskab og den skønhed. Ruten befinder sig ved Moesgaard og er alletiders mulighed for 4 km’s batteriopladning.

IMG_7966

Ruten er simpel, idet man ikke behøver noget kort eller nogen stedsans – man skal blot følge de hvidkalkede sten der som oftest er lette at spotte – og kan agere genstand for alletiders skattejagt. Ruten var flot, men den viste sig at være en tand mere udfordrende en antaget: stormen havde væltet træer og ind i mellem kunne det kræve en smule “klatring med mops” for at komme videre .. (godt ingen så det, det var ømt!) andre gange kunne jeg lige smyge mig under – og Manfred det samme.

IMG_7967

 

IMG_7968

 

At gå på den lange og snoede træbro gennem sumpskoven var simpelthen en smuk og nærmest eventyrlig oplevelse.

IMG_7973

 

IMG_7976

Turens første uforudsete forhindring, birkeskoven havde haft en hård aften i stormvejret.

IMG_7977

 

IMG_7978

 

Skoven ændrede flere gange karakter og signatur, og der var skilte undervejs der forklarede den biodynamiske udvikling i Danmark. I skovbunden var et mylder af svampe, det var smukt og duften herlig.

IMG_7979

IMG_7981

 

Smukke gamle, krogede skønheder.

IMG_7982

 

IMG_7985

Manfred elsker vandhul – og meget at kigge på dem! han er meget opmærksom på om noget svømmer fordi, for så skal det fanges! – det være sig blade, grene o.lign. (tror ærlig talt han ville løbe den anden vej, hvis det en dag viste sig at være et dyr).

IMG_7988

IMG_7989

Endnu en af rutens uplanlagte udfordringer, og en temmelig besværlig én af slagsen! .. Manfred kom dog let under de store stammer og stod blot og stirrede lidt undrende mens jeg klatrede rundt mellem grenene.

IMG_7990

 

Kulthuset

 

IMG_7993

Bjergtagende udsigt

IMG_7995

En dysse på vejen

IMG_7998

Ruten fører ned omkring den smukke strand.

IMG_8000

 

IMG_8003

Og tilbage mod skoven

IMG_8004

Flot åløb med masser af liv.

IMG_8005

IMG_8013

 

Enkelte steder havde stormens skader fået skovfogeden ud med det røde tape.

IMG_8014

Unik skovafsnit med helt lodrette og nærmest tremme-lignende træer…

IMG_8017

IMG_8020

 

 

IMG_8021

IMG_8023

Jernalderhuset kunne måske godt trænge til en hjælpende hånd.

IMG_8025

En del af Moesgaard, er denne smukke bygning… Et gammelt godt med smukke alléer og yndig park.

IMG_8027

IMG_8030

IMG_8034

 

På ruten skulle man også krydse denne mark. Lidt spændende at gå derind med en lille selskabshund (der jo selvfølgelig mentalt er en muskelhund). jeg var lidt nervøs for om fårene ville være nysgerrige og det måske kunne ende i kaos – men de ænsede ham knapt et blik og vi kunne fint skråne over deres hjem.

IMG_8039

IMG_8042

IMG_8043Ruten sluttede tilbage ved Skovmøllen (brug den i GPS’en for at finde frem til stedet) der ligger op ad gravhøjen. Yndigt med glasur på-

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

    • Hej Christoffer, tusind tak – jeg er også glad for svampebilledet, jeg havde nemlig noget bøvl med at få kameraet til at fokusere og “makke ret” 🙂

  1. ih dejlige billeder . elsker efterår. hmm samme rute med sne og vinter kunne også være godt. hvad kamera bruger du

    • Jeg glæder mig også helt til et snelandskab .. omend jeg ikke ville protestere hvis skovfogeden når at svinge saven over et par af de største forhindringer 😉 jeg bruger et canon 1100d 🙂

Fantastisk med en kommentar!