Thaimarinerede Kyllingelår

IMG_1618

Lækker hverdagsmad med masser af smag. Retten endte med at være ren stenalderkost: serveret med jordskokker, gulerødder og tzatziki. Det gode ved sådan en ret er også at det er nemt at have mad til flere dage – og dermed er den samlede arbejdstid meget lav.

IMG_1600

Marinaden forener den søde honning, soyaens umami og det let spicy fra karrypastaen. Kyllingen er ikke stærk – bestemt børnevenlig. Ønskes det skrappere kan der let tilsættes en smule finthakket chili i marinaden – og omvendt kan børnenes marinade tilsættes saften fra en halv lime.

IMG_1603

Maden her nem, for ovnen klarer meget af arbejdet og når først det er sat ind – er der tid til alt muligt andet. Jeg valgte hele kyllingelår, men om du vælger underlår eller overlår er smag og behag. I hele lår regner jeg ca. med 2 stk. pr mand – nu var tilbehøret også noget der ligger tungt i maven. Jeg giver her opskriften på kyllingen og rodfrugterne tzatzikien har jeg nemlig planer med 🙂

IMG_1607

Til denne lækre aftensmad brugte jeg (4 pers.)

 • 5 hele kyllingelår
 • Marinade
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. rød karrypasta
 • 1 kg jordskokker
 • 500 g gulerødder
 • 500 g persillerødder
 • 1 spsk. rapsolie
 • Salt/peber

IMG_1615

Tænd ovnen på 220 grader. Skæl og rens rodfrugterne, læg dem i koldt vand indtil de skal bruges så de ikke skifter farve. Skær rodfrugterne i små og mundrette stykker – ca. 1cm x 1 cm. Vend rodfrugterne i et ildfast fad med olie, salt og peber inden de sættes i den øverste halvdel af ovnen.

Skyl og efterpluk kyllingen inden den lægges i et fad. Rør marinaden sammen og pensl kyllingen inden den sættes i den nederste halvdel af ovnen.

IMG_1616

Lad nu det hele stege 40-50 minutter i ovnen – vend rodfrugterne en enkelt gang og 15 min før servering bør kyllingen byttes rund med rodfrugterne så skindet bliver godt sprødt.

Nem mad!

IMG_1612

Jeg er så småt ved at være mig selv igen efter en tur med feber, hoste og træthed – øv, jeg troede lige jeg kunne få en vinter uden. Heldigvis var det en “kort” tur og siden da har solen jo skinnet, sneen skrumpet og fuglene sunget. Med 1 vintermåned tilbage håber jeg faktisk at vintervejret er ovre nu – vi fik så meget sidst. Men min ynglingsårstid er foråret og omkring februar mærker jeg altid en vis længsel efter solskinnet, alle spirerne og alt det energi der udløses i naturen. Nu skal helbredet lige have det sidste løft og så glæder jeg mig allerede til alle skovturene med Manfred.

s

For at skyde foråret rigtigt i gang er jeg ved at kigge på en lille smuttur til London – og inden da skal der researches lidt på spændende madvarer, madmarkeder og det samme med den kreative verden. Jeg har ikke været udenlands siden 2009 så jeg glæder mig allerede til en miniferie med en god veninde!

 

Kreativt er jeg langt om længe kommet ind i et lille flow igen! (vildt som det svinger i aktivitetsniveau!) Jeg er pt i gang med at udvikle en opskrift på suttekluden – og også udvikle varianter af den. Opskriften kommer selvfølgelig herind, men det kommer jo nok til at tage lidt tid J når jeg ikke orker alt det skriveri og bare skal lave noget “slavearbejde” har jeg planerne om at påbegynde et tæppe – det burde give rigeligt af den slags 😉

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!