Tip: Rist dine hasselnødder 1

IMG_0919

Det giver nemlig en meget mildere smag og dominerer på den måde ikke bagværket eller hvad det nu skal bruges til.

IMG_0910

IMG_0916

 

 

Hasselnødderne fremtræder mere med den nøddeagtige fedme når de afskalles – og jeg må sige det bringer helt nye muligheder frem for den lækre lille sag.

IMG_0917

Hasselnødderne afskalles bedst vha. ovnen. Fordel nødderne på en beklædt bageplade og smid dem ind ved 200 grader. Rist nødderne derinde ca. 10 minutter eller til du kan se skallen krakelere tydeligt i overfladen. Tag pladen ud og brug bagepapiret til at løfte nødderne på et rent viskestykke hvor de kan rulles og gnides så skallen falder af.

IMG_0922

Skallen forbliver løs selvom nødden køler ned så men kan godt vende tilbage og tage det sidste med fingrene.

Smag forskellen på nødderne .. det er lækkert ikke? Brug dem i bagværk, til panering eller giv dem et skud salt og brug dem som snack.

IMG_0921

Print Friendly

One comment on “Tip: Rist dine hasselnødder

  1. Svar Dorthe jun 28, 2015 19:44

    Lige hvad jeg stod og manglede. Tak :-)

Fantastisk med en kommentar!