Orangestænger med paranødder

IMG_0923

En julesmåkage med et dekorativt look, et dejligt knæk og en skøn smag. Juletid er småkagetid – i hvert fald for mig. Og der skal da bestemt også være de faste klassikere tilstede men der må endelig også være et nyt pust og nye indslag. Disse stænger opdagede jeg i AMOs julebagebog og syntes de var så fine – som sædvanligt lavede jeg en masse justeringer 😉

IMG_0890

Forleden kunne jeg nemlig holde småkage-dag, en højt elsket juledag. Kødhakkeren blev fundet frem (nogle af jer har måske set min kagepladekrise på instagram), småkagedej hevet ud af køleskabet på stribe, julemusikken sat på høj volumen og så kunne jeg ellers dansende og syngende bage mig i julestemning .. Herligt!

IMG_0885

Jeg glæder mig til at stille dem over på mit arbejde så der kan spredes lidt juleglæde for alle dem, inkl. mig selv, der skal arbejde i julen 🙂

IMG_0891

Så fik jeg også mulighed for at teste min sidste fødselsdagsgave: mit nye sæt microplane rivejern .. det var kærlighed ved første .. øhm, riv? Nej, lad os bare sige blik 😆

IMG_0906

Tip: du kan roligt lave dejen i godt tid: den kan fryses eller blot stå og trække lidt ekstra tid i køleskabet, bare giv den lidt tid på køkkenbordet når den skal bruges.

IMG_0908

Til disse delikatesser brugte jeg(ca. 1 ½ bageplade):

  • 300 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 50 g paranødder
  • 1 øko. Appelsin (skallen)
  • 150 g mørk chokolade
  • 3 spsk. finthakkede hasselnødder

IMG_0931

Pisk smør og sukker til det er hvidt og luftigt. Blend paranødderne fint og hæld dem i skålen sammen med æg og appelsinskal. Rør melet i dejen og saml den hurtigt med hænderne inden den stilles i køleskabet ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Del dejen i 6 dele og rul hver del ud til ca. 50 cm. Skær nu stænger på ca. 5 cm og fordel dem på en beklædt bageplade. Bag stængerne midt i ovnen ca. 8-10 minutter og lad dem køle af på en bagerist.

IMG_0925

Når småkagerne er helt afkølede smeltes chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Dyp stængernes ende i chokoladen og lad dem hærde på et stykke bagepapir – giv et let drys nødder inden chokoladen størkner.

IMG_0928

Og vupti: julede orangestænger med paranødder til julebordet 🙂

IMG_0941

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!