Pulled Pork

IMG_9317

I dag bestod dagen egentlig mest af at stønne over programmet vi har lagt for os selv, til trods for alt har været fråds og familiehygge. I går var vi til et dejligt kobberbryllup hvor menuen bl.a. bestod af rensdyr med syltede løg og en indkogt rødvinssauce med honning, en fantastisk smagsoplevelse. Derudover var vi så privilligerede at opleve en intimkoncert på 5 numre med Michael Carøe – en gave til det glade brudepar og en dejlig fornøjelse for os gæster.

I dag var det så kærestensable tur til at fejre endnu et år og han havde bestilt pulled pork, efter at have hørt mig fable om det. Siden energien ikke var til det store arbejde, blev der dog skåret nogle hjørner. Kødet blev bestemt ikke mindre smagfuldt eller mørt, tværtimod var det utrolig svært at få den ud af fadet i ét stykke.
Beregn mere kød end du plejer, men spiser meget – til gengæld kan du fryse eventuelle rester.
Til en selvimproviseret pulled pork brugte jeg:

  • 1,6 kg fersk nakkesteg
  • Kraft Barbecuesauce
  • Rema1000’s krydderibrev “amerikansk barbecue”
  • salt/peber
  • Engelsk sauce
  • 1 stor stegepose
Normalt er det yderst anbefalelsesværdigt at marinere sit kød i minimum 24 timer – det havde jeg dog helt svedt ud, så jeg tog chancen.
om morgenen: Gnid stegen i salt,peber og og krydderiblandingen (man kan vælge at lave sin egen). læg stegen i stegeposen og hæld cirka. en halv deciliter barbecue- og engelsksauce over stegen og luk posen godt til. Husk endelig at klippe to damp-huller øverst i posen.
Smid stegen i en kold ovn og tænd ved 150 grader. Efter en times tid skrues ned på 120 grader, og der hældes væde fra stegen om nødvendigt (gøres nemt ved at klippe et lille hul og holde over håndvasken). Stegen skal nu passe sig selv resten af dagen, (tjek for væde), jeg gav stegen 7,5 time.
Stegen tages ud af stegeposen og kan eventuelt gnides med en smule farin inden den sættes tilbage i ovnen og grilles et øjeblik.
1/2 time før servering tages stegen helt ud af ovnen, pakkes ind i staniol og et viskestykke for at trække. Derefter pakkes stegen ud og den trevles nu fra hinanden med to gafler.
Normalt serveres pulled pork i en bruger med hjemmelavet coleslaw, men siden ingen af os er fans af coleslaw i store mængder valgte vi i stedet at servere det i en burger med salat, agurk og tomat.

IMG_9333

Da kødet er så saftigt og smagfuldt er en dressing overflødig, men ellers kan suppleres med ekstra barbecuesauce.
Det er bestemt ikke sidste gang vi spiser “trukket gris”
IMG_9323
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

  1. […] det perfekte tilbehør til en american barbecue – fx spareribs eller en god burger med pulled pork! Jeg har virkelig ikke haft et særligt godt forhold til coleslaw: det har altid forekommet mig for […]

Fantastisk med en kommentar!