Orangetrøffel og Mokkakugler

Orangetrøffel

Siden jeg nu havde gang i økologiske appelsiner, bestemte jeg mig for at lave lidt marcipankonfekt med orange/chokolade-smag.
Trøffelfyldet er både for nemhedens men også smagens skyld godt at lave dagen i forvejen, så kan det trække og konsistensen er lettere at arbejde med når det kommer ud af køleskabet.

Til min portion brugte jeg:

  • 100 g Marcipan
  • 4 spsk appelsinsaft
  • 1 spsk kakao
  • 200 g marcipan til kuglerne
De første 3 ingredienser røres grundigt sammen til en ensartet masse og stilles på køl. derefter rulles det ind i marcipan som fyld og kuglerne overtrækkes efter smag. Jeg valgte at overtrække med mærk chokolade og drysse med en lille smule kandiseret appelsinskal
Kuglerne var utroligt hurtige og nemme at lave, og samtidigt smager choko/orange kombinationen herligt. Jeg kunne godt have ønsket en kraftigere appelsinsmag, måske med lidt kandiseret appelsinskal i trøffelfyldet også… hmm en ting er sikkert – de er på listen næste år.
Mokkakugler
I min videre opdagelse ud i konfektens univers fandt jeg denne opskrift på mokkakugler og blev simpelthen fristet. Til min portion brugte jeg:
  • 200 g marcipan
  • 1 spsk whisky
  • 1 tsk Nescafé
  • Overtrækschokolade
Kaffen opløses i whisky’en og det overhældes marcipanen. Det hele røres med håndmikseren godt sammen til en ensartet masse og stilles gerne på køl natten over. Der efter trilles det i kugler og overtrækkes med chokolade – jeg overtrak med hvid og dekorerede derefter med mørk.
Kuglerne får en lækker, aromatisk mokkasmag der kan minde om smagen i mokkachokolade, derudover er de fine som et afbræk fra de traditionelle smage. 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!