Chokoladetærte med mælkechokoladecreme


Det var forkælelsen der ventede på kæresten efter han havde cyklet Marselisløbet, og den blev da også modtaget yderst positivt. Kagen her var en form for “finale” på sommerferiens søde fristelser, nu skal stien tilbage til hverdagens sundere mad. 

Nu skal der smages på sensommerens fantastiske udvalg af frugt og grønt, jeg regner da også med at finde nogle lækre specialiteter på Foodfestival.

Men kagen her måtte altså godt være noget særligt, og da jeg faldt over den hos Femina blev den straks gemt. Gemalen er dog lettere skeptisk over toppings med flødeost, så jeg var spændt på modtagelsen, der dog var yderst positiv – denne tærte er utrolig delikat og den cremede chokoladetopping gav virkelig chokoladekagebunden et ekstra kick. 

Til denne skønne, søde fristelse brugte jeg:

 • 200 g blødt smør
 • 200 g sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 80 g hvedemel
 • 3 spsk kakao
 • 100 g mørk chokolade (Jeg brugte en 70%, det gjorde sig godt)
 • 3 æg
Mælkechokoladecreme
 • 100 g blødt smør
 • 300 g flourmelis
 • 200 g mascarpone
 • 200 g mælkechokolade
 • 50 g høvlet/revet chokolade til pynt

Tænd ovnen på 175°. Sæt den mørke chokolade over vandbad. Pisk sukker og smør til en ensartet masse. I en sigte blandes bagepulver, mel og kakao og det sigtes ned i sukkermassen – pisk igen. Hæld den smeltede chokolade i dejen og pisk den ensartet. Æggene piskes i dejen ét af gangen. 


Hæld dejen i en beklædt/smurt springform (ca 20 cm) og bages midt i ovnen 40-50 minutter .- tjek efter med en strikkepind. Kagen må gerne være en anelse svampet og faldet lidt sammen i midten, så hold godt øje – min fik ca 40 min. Lad kagen stå 5 minutter på risten inden formen pilles af og den køles helt af. Når kagen er kold kan den “glides” over på et serveringsfad inden den laves færdig.
Sæt mælkechokoladen over vandbad. Pisk smør og flourmelis til en ensartet masse, tilsæt mascarponen og den smeltede chokolade og pisk massen ensartet og lind.


Sæt bageringen tilbage på kagen og fordel nu cremen jævnt over toppen. Stil kagen i køleskabet og lad den sætte sig minimum 1 time – pynt med den høvlede chokolade inden servering.

Kagen var bare utrolig delikat, og så snart man tager sig tiden til at gøre lidt ekstra ud af toppen, er oplevelsen også lidt bedre. Mælkechokoladecremen var utrolig lækker, omend den sikkert godt kunne have trukket mere chokolade.Kagen var et godt alternativ til en brownie og stadig en opgradering fra den helt almindelige chokoladekage som jeg ikke altid finder lige interessant. Skulle kagen pyntes ekstra kunne man sagtens lave lidt chokoladegitter på bagepapir og stille langs kanten rundt på kagen – jo den kan kan jo pyntes som fantasien rækker 🙂

Pt. sidder jeg og venter på den kære gls-mand og pakken på, hold nu fast, 35 kg (!) bliver leveret. Anton skal have et klatretårn så han kan få stimuleret sit behov for at komme i højden – og derudover vil han få mere mulighed for at kigge ud, en beskæftigelse han er meget glad for. Så nu må pakkemanden godt komme, så arbejdet med at samle kan starte 🙂


Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer

 1. Årh for pokker den ser lækker ud! Den er hermed lagt i gemmeren 😉

  Jeg kan gang i en give away hvor du kan vinde et par smukke øreringe – kig forbi 🙂

 2. Hvor ser den bare super lækker ud! Tror du selve kagen bliver tør hvis man bager den om aftenen dagen inden den skal spises?

 3. Hejsa, jeg har prøvet din kage, og jeg vil give dig ret i, at det er en rigtig god blanding af chokolade. Dog tænker jeg, at cremen bliver for sød og let grynet, selvom man sigter flormelis og pisker den meget længe på en køkkenmaskine, og at det er derfor, du synes, den kunne trække mere kakao. Hvis jeg skal lave den en anden gang, vil jeg kun tilsætte 200 gram flormelis.
  Ydermere vil den få mere kakaosmag, hvis man bruger mørke spåners om pynt. 🙂

Fantastisk med en kommentar!