Kender du nummeret?

2 gange i år har jeg måttet ringe til dette nummer – der altså er nummeret der skal bruges når man finder et dyr i nød. Nummeret kan bruges hvis man ikke selv kan køre dyret til en vildtplejestation. Falck står for driften der betales af dyrenes beskyttelse og de må ikke skele til om dyret er sjældent, populært eller andet – er dyret i nød skal de komme og hjælpe.

Hvis der er tvivl kan du kigge her hos Dyrenes Beskyttelse.

I dag skulle egentlig have været en opskrift på en fabelagtig fudge – den kommer i morgen!

Igår stod jeg fint i køkkenet og kokkererede da kæresten kom hjem fra træning og ind ad døren med sætningen “holder vi fugle nu?”. Ude på svalegangens gelænder sad en due og spiste lidt brødkrummer den havde fundet, vi undrede os over den ikke var mere sky men gik ind igen og tænkte ikke videre over det. Da Manfred så skulle luftes senere på aftenen sad den der stadigvæk og selvom Manfred brummede lidt af den rørte den sig ikke .. jeg kunne håndfodre den med en smule brød – så den måtte altså ikke have det helt godt.

Jeg fik ringet til dyreambulancen der måtte meddele det kunne tage lidt tid – de har travlt i vejret. Så jeg fik hevet julegaverne op af foldekassen, lagt aviser i bunden og drysset en bitte smule kerner i bunden. Vi samlede duen op og lagde den i kassen med et låg på og den fik lidt ro i entreen.

Jeg fik et par timers forlænget aften med hækling og så kom den søde Falckmand og hentede duen der altså bar præg af udmattelse. Duen blev sammen med en flagermus kørt til en vildtplejestation i Silkeborg.

Dagens gode gerning var gjort og jeg kunne med ro i sindet hoppe under dynen 🙂

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

  1. […] blev der bagt en smule julesmåkager, fx kanelsnitter og pebernødder. Jeg fik også reddet en lille due der var underernæret og syg, og selvfølgelig blev der lavet varme retter som fx mørbradgryde og […]

Fantastisk med en kommentar!