Moesgaard Strand

IMG_7930

En strand der om sommeren er én af Danmarks mest besøgte. Der er parkering, kiosk, smukt sand, grillsteder og for at komme frem skal man en tur igennem den smukke Marselisborgskov. Stranden rækker langt og er man som jeg ikke begejstret for de store menneskemængder, og kan man undvære kiosken og erstatte grillen med et bål – ja så er der jo rig mulighed for at finde kysten længere sydpå hvor ro og privatliv også kan være en mulighed J

IMG_7894

IMG_7903

IMG_7944

Tilbage til Moesgaard. Langs med stranden bugter sig den yndigste skov, og nu var jeg jo også lige exceptionel heldig at fange skoven som den netop var sprunget ud, men den dybgrønne sommerskov er også et vidunder i sig selv. I skoven er der et hav af små og store stisystemer, mountainbike-baner og udsigtspunkter.

IMG_7951

IMG_7953

IMG_7958

Skoven er flittig brugt af ryttere til hest (ind i mellem kommer hestene også en tur i vandet for at køle ned – en sjov oplevelse som badende!), hundeluftere, kærestepar og børnefamilier – alligevel er det et fredfyldt sted som kun natur kan være det J

IMG_7967

IMG_7962

IMG_7960

Skal I have et formål med turen, så gå på jagt efter de 23 månesten i strandkanten langs tidevandslinjen. Alle er de naturslebne, naturplacerede sten der af en dygtig kunstner og forfatter, Astrid Gjesing, er navngivet efter månens 23 (tørlagte) have – således har hun etableret en forbindelse mellem månen og dens have – og dets ubrydelige indflydelse på jordens hav, tidevandet. Stenene er som sagt placeret af bølgerne og da kunstneren skulle navngive disse måtte hun altså arbejde i brændingen mellem det bløde vand og de hårde sten.

IMG_7951

IMG_7963

IMG_7964

Alle havene på månen har sin navngivelse fra astronom og geograf Giambattista Riccioli der gav dem alle poetiske, latinske navne – og så er det Gjesing der har haft udfordringen med at oversætte ordene, meningen og poesien bag navnene.

IMG_7965

IMG_7961

Interesseret eller ej kan det være en motivation til at gå en længere tur i strandkanten, en nem skattejagt for børnene eller nogle gode siddepladser for dem der skal gruble lidt over meningen med livet J

IMG_7895

IMG_7955

Manfred, jo han grublede altså ikke meget – han var smaskforelsket i det tørre tang og han rullede sig rundt i det hele. En enkelt krabbeskal blev spist og bølgernes brus jagtet – jo vi har alle haft godt af at købe den lille bil.

IMG_7914

IMG_7915

IMG_7917

IMG_7933

IMG_7934

IMG_7941

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  1. […] blev nydt med stor fornøjelse, aftensmaden blev taget godt imod, det blev til en smuk vandretur af Moesgaard Strand og et sidste stykke tærte på pinsens faldereb – jo det var nu en dejlig ferie J Nå tilbage til […]

Fantastisk med en kommentar!